У Києві сліпого чоловіка з собакою-поводирем не пустили в метро



Фото О'Лєна Лось

Працівники КП "Київський метрополітен" не пустили у підземку незрячого Анатолія Варфоломієва, тому що він був з собакою-поводирем.

Про це сам Варфоломєєв повідомив у facebook.

Подія сталася 1 квітня на станції метро "Університет", і забрала у пасажира чверть дня.

"Вчора О 21:30 я підійшов з Тайгером (мій собака-поводир) на контрольно-пропускний пункт станції "Університет". Там двоє співробітників метрополітену в хамській формі, принижуючи мою честь і гідність, як людини з обмеженими можливостями, заборонили пересування по метрополітену, що перешкоджало моїй поїздці додому", - написав Варфоломєєв.

Він наголосив, що замість того, щоб посприяти у його пересуванні, працівники метро у принизливій формі запропонували покинути станцію і добиратися на наземному транспорті.

"Це не тільки 3 пересадки, а й практично квест, який неможливо виконати, у пізній час доби", - пояснив Варфоломєєв свій намір скористатися підземкою.

Він додав, що викликав поліцію, написав заяву на "цинічних співробітниць метро", потім мав проблеми з викликом таксі, бо там також більше переймалися не супроводом людини з інвалідністю, а перевезенням тварини.

"Через 3 години, о пів на першу ночі я був вдома. Заплатив 110 гривень. Саме така плата для незрячого повіка за проїзд у київському метро з собакою-поводирем", - підсумував Варфоломєєв.

Керівник прес-служби метро Наталка Макогон підтвердила, що прохід з собакою у метро заборонений, і додала, що працівники повинні домогти підібрати наземний маршрут.

"З собаками не можна. Це небезпечно. Особливо на ескалаторі. Просто подумайте, що буде, якщо потрапить лапа. Наші співробітники супроводжують людей з інвалідністю.. і (допомагають – ред.) підібрати наземний маршрут. Ми допомагаємо усім людям з інвалідністю, однак є питання безпеки, і воно об'єктивне. Таке правило не тільки у нас, а у всіх глибоких метрополітенах", - написала Макогон у facebook.  

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ