Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/58dcd8a72dc0d/
Українська правда
Київ

Найкращою розв’язкою для Шулявки буде трирівнева з реверсним кільцем – Сагайдак

30.03.2017  13:06


Оптимальним варіантом нової транспортної розв’язки на Шулявці буде трирівнева розв’язка реверсним розподільчим кільцем.

Таку думку висловив заступник голови КМДА з питань транспортної інфраструктури Ілля Сагайдак у fаcebook.  

"Трирівнева розв'язка на Шулявці заощаджуватиме місту понад 250 мільйонів гривень на рік", - повідомив він.

Чиновник розвів, що було розроблено та промодельовано 17 варіантів розв’язки, 7 з них  винесли на містобудівну раду, яка відібрала 4 варіанти для подальшої проробки.

"Усі відібрані варіанти розв’язки різні за своїми техніко-експлуатаційними показниками, але один з них помітно вирізняється серед решти – це трирівнева розв'язка з реверсним розподільчим кільцем. Історія цієї розв’язки почалась у 2010 році, як реакція міських активістів на недосконалий проект 2008 року", - написав він.

За словами Сагайдака, трирівнева розв’язка розв’язує всі напрямки руху (включаючи розвороти), практично не має обмежень за інтенсивністю руху на лівоповоротних напрямках, зберігає більшу частину цеху №5 заводу "Більшовик" (попередні пропозиції передбачали демонтаж лише 400 м. кв. будівлі), та дозволяє виконати реконструкцію без перекриття руху.

"Розв’язка надзвичайно компактна. Займає площу лише 1,8 га (для порівняння: типовий повний "чотирилисник" на проспекті Бажана займає 13,5 га), і не виходить за межі існуючих червоних ліній. Більше того, після її будівництва звільняться дві земельні ділянки загальною площею 1 га, наразі зайняті лівоповоротними з'їздами існуючої розв'язки, за рахунок яких пропонується створити два нових сквери", - написав Сагайдак.

Він наголосив, що лише економія на паливі, у випадку реалізації трирівневої розв’язки складе 77 мільйонів гривень на рік.

"А загальні транспортні втрати, з врахуванням втрат часу на пересування, зменшаться на 250,2 мільйона гривень на рік", - написав Сагайдак.

За його словами, така розв’язка буде практичною та зручною для пішоходів, пасажирів громадського транспорту та велосипедистів.

"Трирівнева розв’язка з реверсним розподільчим кільцем – єдина з запропонованих та відібраних для подальшої проробки схем, що забезпечує пропуск велосипедистів за всіма напрямками. Вона має повністю ізольований пішохідний рівень, а посадкові майданчики громадського транспорту на ній зведено максимально близько до центру перехрестя, що суттєво зменшує довжину пішохідних кореспонденцій в межах пересадкового вузла", - підсумував Сагайдак.

Як відомо, Київська адміністрація має намір провести реконструкцію Шулявського мосту й розв'язки біля станції метрополітену "Шулявська" до 2019 року.

Будівництво розв'язки на Шулявці планують розпочати наприкінці цього року.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.