У палаці культури "Більшовик" можуть знищити сотні книг?



У київському палаці культури "Більшовик", схоже, вирішили позбутися закритої бібліотеки і віддати на макулатуру сотні книг.

Про це "Українській правді. Київ" повідомила Анастасія Весна.

"У ДК Більшовик на Шулявці вирішили, що бібліотека, яка була пару років закрита, більше там не потрібна. Все що десятиліттями припадало пилюкою – скинули в одну купу. І тепер наука перемішана з Леніним, мистецтво з механікою, а мемуари з кулінарією. Тисячі авторів і мільйони букв лежать мов у братській могилі і чекають. Боюсь, найгіршого", - розповіла Весна. 

 Фото Анастасії Весни

Вона відзначила, що купу звалених на підлогу книг побачила, коли з подругою 28 березня верталась з репетиції хору на 3 поверсі будинку культури.

"Ми з моєю подругою були на репетиції хору, коли спускалась побачили ось таку картину. Було видно, що не "технічна" і не "дитяча" література. Якісь чоловіки носили книги і кидали їх у купу. Ми спитали, що то? Нам пояснили, що це списані книги і ліквідація бібліотеки. Ми спитали, чи можемо ми у такому випадку, щось забрати. Відповіли: "Ну, хочте – дивіться"", - розповіла Весна. 

 Фото Анастасії Весни 

Дівчата вирішили врятувати частину книг і забрали собі.

"У мене нині є Казначєєв "Вчення про біосферу", Ландау "Цікава фізика" частина 3, "Молекули", книга про море, твори різних авторів в одній збірці, "Хімія і колір", тощо. Оксана забрала "Вибрані твори, том 3", "Акторську майстерність", "Режисерську майстерність" тощо. Ми спитали, що з залишеними книгами буде далі, відповіли, що скоріше за все вони стануть макулатурою", - додала Весна. 

 Фото Анастасії Весни

Дівчатам відповіли, що книги лежатимуть ще 29 березня і навіть дали усний дозвіл, щоб усі охочі прийшли і вибрали собі щось до смаку. 

"Українська правда. Київ" спробувала з’ясувати, що ж сталося з книгами і чи дійсно їхня доля смітник у самому БК "Більшовик".

На дзвінок відповіла жінка. Вона не назвалася, але відразу випалила: "Це ложна інформація. Мені надоїло про це казати".

На прохання повідомити, що ж сталося і чому виносять книги, вона сказала: "Я не знаю, хто це зробив. Це ложна інформація" і кинула слухавку.  

Заступник голови КМДА Ганна Старостенко відзначила, що про викинуті книги дізналася з facebook.

"Я буквально щойно дізналася про це. І відразу дала завдання розібратися, що там сталося. Тому поки не можу прокоментувати. Але дайте мені час і будемо на зв’язку", - сказала Старостенко.

Ірина Балачук, "Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ