ГПУ завершила розслідування щодо чиновника КМДА, який дерибанив Жуків острів



Екс-начальник Головного управління земельних ресурсів КМДА Анатолій Муховіков. Фото times.ligazakon.ua

Генпрокуратура завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою екс-заступника голови КМДА Анатолія Муховікова у зловживанні владою під час відчуження землі Жукового острова.

Про це повідомляє сайт ГПУ.

"Завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою колишнього заступника голови Київської адміністрації – начальника Головного управління земельних ресурсів у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України", - йдеться в повідомленні.

Встановлено, що чиновник з метою одержання неправомірної вигоди для іншої юридичної особи в порушення закону та зловживаючи службовим становищем, безпідставно погодив передання у власність ОКЖК "Котміст" для будівництва 65,1 га землі, які можуть бути включенні до меж ландшафтного заказника місцевого значення "Острів Жуків".

Вартість ділянки оцінюють у понад 1,4 мільярда гривень,

У ГПУ нагадали, що суд виніс рішення про повернення незаконно відчужених земель громаді Києва.

"Підозрюваному та його захисникам відкриті матеріали досудового розслідування. Після завершення ознайомлення з ними обвинувальний акт у провадженні буде скерований до суду", - підсумували у ГПУ.

Як відомо, 22 лютого ГПУ оголосила про підозру екс-заступнику голови Київської адміністрації – начальнику Головного управління земельних ресурсів. За даними ГПУ, цього чиновника підозрюють у зловживанні владою під час узгодження виділення 65,1 га землі у межах Жукового острова.

23 лютого столична прокуратура провела обшуки та повідомила про підозру ще 3 екс-посадовцям команди Леоніда Черновецького, які відчужили 45 га землі на острові "Жуків". 

У березні стало відомо, що про підозру повідомили колишньому начальнику Головного управління земельних ресурсів КМДА Анатолію Муховікову.

15 лютого генпрокурор Юрій Луценко заявив, що має намір ініціювати знесення всіх незаконних маєтків на Жуковому острові в Києві. Зокрема "від палацу (колишнього депутата Верховної Ради від Партії регіонів Юрія) Іванющенка до діючих "слуг народу". 

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ