"Люта жесть": Киян обурив неякісний ремонт метро "Лівобережна". ФОТО



Користувачі соцмережі, які минулого тижня дивувалися, чому станція "Лівобережна" після ремонту не зовсім не схожа ту, яка була на проекті, нині вже просто обурюються – ремонт виконали украй неякісно.

Про це повідомив Emil Dervish у facebook.

Він виклав у мережу фото інстаграму Антона Вергуна.

"Ремонт робили під Євробачення, щоб гості міста не так лякались нашого метро. Як бачимо, вийшло жахливо. 2 хвилини пошуку в системі, і ось цей тендер. Виявляється, що на фотках ви бачите ремонт майже за 1 мільйон доларів! Ремонт робило ТОВ "Енергодарбудмеханізація". Відомі всі: хто замовляв, контролював і виконував роботи, можете подивитись контракт, та оцінити відповідність роботи завданню (особливо цікава відповідність пункту 2 контракту "якість робіт"). Що робити? Розповсюджуйте пост!", - написав Олексій Соболев.

 Скриншот з prozorro.gov.ua

Він також доваж, що можна залишити відгук на Дозорро.

"Чим більше розголос, тим більше ймовірність, що всім відповідальним дадуть суворих люлєй, а роботу виправлять", - підсумував Соболев.

Користувачі соцмережі називають такий ремонт "жахом", "лютою жестю", "марнотратством", або і взагалі не знаходять цензурних слів.

Вони пропонують змусити виконавців усе переробити власним коштом, або посадити всіх винних – від виконавця до контролерів і чиновників, або навіть розстріляти.  

Заступник мера Києва з питань транспортної інфраструктури Ілля Сагайдак відзначив, що це "печально", але додав, що вже не працює в адміністрації Києва.

"Я не проводив цей тендер і не відповідаю за всяких гавно-підрядників. Я, коли ще курував напрямок, давав поради по дизайну проекту, але це геть інший проект!!! Я мовчу уже про якість", - написав Сагайдак.  

 

Він назвав ремонт "халтурою" і порадив КМДА не платити за таку погану роботу.

"Що ми маємо? Купу халтури за великий бюджет та дизайн, який зовсім відрізняється від того, що пропонувався, коли я був профільним заступником. Я раджу не платити жодної копійки таким підрядникам і виставити претензію за неякісний ремонт", - написав Сагайдак.

Київська адміністрація поки ніяк не відреагувала на неякісний ремонт, а в КП "Київський метрополітен" наголосили, що наразі роботи тривають, зокрема, і в нічну зміну, і про зраду говорити рано.

"Для зменшення незручностей, а також досить стислі терміни, ми відкрили вестибюль одразу після закінчення комплексу робіт, необхідного для безпечного перевезення пасажирів. Водночас, частина робіт там ще виконується в нічні зміни, а де це не впливає на безпеку перевезень – також у денні", - повідомили у прес-службі метро.

Зокрема, наразі тривають роботи з облицювання зовнішньої стіни до міської електрички, встановлення дверної групи, навігації, а також і декоративні елементи, і навіть заміна назви станції.

"Завершення ремонту, як і повідомлялося раніше, заплановано на кінець квітня. Також зауважимо, що кошти за виконання робіт ще не перераховувалися. Оплати здійснюватимуться виключно після повного закінчення робіт та підписання актів, як це передбачено законодавством", - підсумували у прес-службі метро.  

Як відомо, у середині січня КП "Київський метрополітен" оголосило повторний тендер на реконструкцію фасаду й вестибюлю станції "Лівобережна" за 24,8 мільйона гривень.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ