Киян лякають подорожчанням метро з 1 квітня. Комунальники: нічого не буде



Фото "Сегодня"

У Києві знову ходять чутки про подорожчання проїзду у метро та наземному транспорті.  

Цього разу називають дату – 1 квітня і тариф у 7-8 гривень для підземки та 5 гривень для автобусів-тролейбусів і трамваїв.

Те, що такі розмови дійсно ведуться, підтвердило джерело "Української правди. Київ" у КМДА.

"Ці розмови ведуться. Звісно. Постійно вивчають пасажиропотік, собівартість. Але говорити про можливе подорожчання рано. Тим більше з 1 квітня", - сказав співрозмовник видання.

У комунальних транспортних підприємствах "Українську правду. Київ" запевнили, що про подорожчання ні з 1 квітня, ні з якоїсь іншої конкретної дати наразі не йдеться. 

"Ви ж знаєте процедуру – має бути обґрунтування тарифу, тоді має пройти громадське обговорення, тоді має проголосувати Київрада. У нас хоч щось з цього переліку відбувалося чи відбувається? Ні.

Питанням тарифів займається Департамент транспортної інфраструктури. Зі своєї сторони ми нічого не розглядали і не подавали на розгляд. Зараз питання зростання тарифу навіть не розглядалося", - сказала речник КП "Київпастранс" Анна Бондар.

На цьому ж наголосила керівник прес-служби КП "Київський метрополітен" Наталка Макогон.

"Ми розуміємо, що люди давно готові платити і 7 і 8 гривень, вони готові і 1 квітня, і навіть з Нового року були готові. Вони нас про це щоразу питають, - пожартувала Макогон. – Але ні – не планується подорожчання. Ми возимо і надалі плануємо возити людей по 4 гривні, а з карткою на 50 поїздок навіть по 3,06 гривні".

"Жодної офіційної інформації про зміну тарифу на сьогодні немає", - додала вона.

Радник першого заступника голови Департаменту економіки КМДА Василь Яструбинський підтвердив, що розрахунки собівартості проїзду дійсно ведуться, але 1 квітня подорожчання точно не буде.

"З 1 квітня? Ну це жарт. З 1 квітня нічого підвищуватися не буде. Ми вивчаємо собівартість перевезення пасажирів міським транспортом. Але ще немає ніяких результатів, ніяких рішень ще не приймалось. І взагалі говорити про подорожчання передчасно", - запевнив Яструбинський.

Отримати з цього приводу коментар від керівника Департаменту транспортної інфраструктури Серія Майзеля наразі не вдалося. 

Як відомо, з 21 січня у приміських маршрутах Київщини ціна різко виросла в середньому на 40% до 12-15 гривень за поїздку. 

З 21 січня також підняли ціну на проїзд на 1 гривню і приватні перевізники Києва.

У Київській адміністрації заявили, що приватні перевізники не зобов’язані ні з ким узгоджувати свої тарифи на проїзд.  

Ірина Балачук, Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ