Жінку, яка серед ночі залишила двох малюків на вулиці, затримали. ФОТО



Жінка, що залишила двох маленьких дівчаток уночі на вулиці. Фото поліції

Поліція Києва затримала 20-річну уродженку Рівненської області, яка серед ночі залишила у візку на вулиці Ванди Василевської двох маленьких діток.

Жінка перебувала у хостелі на вулиці Гончара, повідомляє Головне управління поліції Києва.

На можливе перебування "матері-зозулі" вказала місцева жителька, яка зателефонувала до поліції. 

 Фото поліції 

Затримана пояснила, що приїхала у Київ для працевлаштування, але малолітні діти їй заважали, тому вона вирішила їх позбутися. 

На проспекті Перемоги вона звернула на невідому вулицю, де зайшла у двір і де залишила візок з дітьми.

Під час спілкування жінка зазначила, що від дітей вона відмовляється.

Слідчий відділ Шевченківського управління поліції вирішує питання про відкриття кримінального провадження за ч. 1 ст. 135 (Залишення в небезпеці) Кримінального кодексу України, санкція статті передбачає обмеження або позбавлення волі на строк до двох років.

Як відомо, 22 березня столичні правоохоронці повідомили, що розшукують батьків двох дівчаток – у віці близько 6-8 місяців та близько 2 років, – яких уночі знайшли на вулиці перехожі.

Як відомо, уродженка Миколаївської області наприкінці листопада 2016 року на 9 днів залишила у квартирі без нагляду 1-річного сина та 2-річну доньку. Повернувшись додому в ніч на 6 грудня жінка виявила хлопчика мертвим, а дівчинку – у непритомному стані.

Згодом уповноважений президента з прав дитини Микола Кулеба повідомив, що діти кликали на допомогу і навіть вирвали лінолеум біля дверей, а хлопчик помер ще 3 грудня. 

Кулеба також додав, що сусіди, які чули постійний плач дітей, навіть викликали поліцію, але правоохоронці нібито поїхали після того, як на їх прохання ніхто не відчинив двері.

За життя 2-річної дівчинки боролися лікарі.

Матері оголосили про підозру за ч. 3 ст. 135 КК України (залишення в небезпеці, що спричинили загибель людини).

У поліції повідомили, що патрульні не виїжджали за місцем проживання Подчапко, бо викликів протягом останнього місяця за цією адресою не отримували.  

8 грудня 2016 року Подчапко заарештували без права на заставу.

15 лютого дії Подчапко перекваліфікували на умисне вбивство. 

Жінка має ще одну дочку, народжену у жовтні 2016 року. 

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ