Кличко викликав Густєлєва, щоб той розповів, що відбувається в Київавтодорі



Олександр Густєлєв. Фото з facebook

Мер Києва Віталій Кличко викликав на засідання Київради керівника КК "Київавтодор" Олександра Густєлєва, щоби той доповів, що відбувається на підприємстві.

Про це він сказав на початку засідання Київради 23 березня, повідомляє прес-служба політика.

Він нагадав, що у ЗМІ з’явилася інформація про обшуки СБУ та Генпрокуратури у КК "Київавтодор" і звинувачення про розкрадання мільйонів гривень.

"Зараз я викликав керівника комунальної корпорації "Київавтодор" Олександра Густєлєва – щоб ми, у цьому залі, отримали інформацію і пояснення того, що вчора там відбувалося", - сказав Кличко.

Під час доповіді Гестєлєв заявив, що вказана на офіційному сайті СБУ інформація і фото з купою готівки та величезною кількістю печаток і штампів "не відповідає дійсності".

Він також зачитав висновки з протоколів обшуку приміщень і будівлі "Київавтодору".

"Надано, а також у ході проведення обшуку виявлено тендерну документацію, договори, платіжні відомості, акти виконаних робіт. Вказаних в ухвалі суду речей чи документів (подвійна (чорна) бухгалтерія, неофіційні печатки та штампи, документи з подвійною бухгалтерією, бланки з відбитками печаток тощо) знайдено не було. При обшуку відсутні – як в кабінеті генерального директора, так і в будь-яких інших приміщеннях КК "Київавтодор" - будь-які цінності, валюта, гроші, ювелірні вироби, предмети старовини тощо. Протокол підписаний чотирьома співробітниками силових відомств", - сказав  гендиректор КК "Київавтодор".

Він додав, що вищевказаних речей та документів і не могло бути, бо всі тендерні закупівлі здійснюються "Київавтодором" в системі Prozorro абсолютно відкрито та згідно з законом України.

"Дуже сподіваюсь, що найближчим часом силовими відомствами, що проводять слідчі дії, буде офіційно спростовано вчорашні безпідставні звинувачення, визнано, що оприлюднені фото взагалі не мають стосунку до корпорації "Київавтодор" чи її керівництва", - наголосив Густєлєв.

Після його виступу Кличко заявив, що правоохоронці мають дати логічне пояснення розбіжностей інформації в матеріалах, які з’явилися в ЗМІ, та в протоколах правоохоронців.

"Якщо є факти, докази, - винних ми покривати не будемо, і всі вони мають бути притягнені до відповідальності", - підсумував Кличко.

Як відомо, раніше прес-служба "Київавтодору" повідомила, що зранку 22 березня Генпрокуратура та СБУ проводять слідчі дії у комунальній корпорації.   

Пізніше в СБУ заявили, що вони спільно з Генпрокуратурою викрили посадовців комунальної корпорації "Київавтодор" на розкраданні сотень мільйонів гривень.

Увечері 22 березня "Київавтодор" заявив, що СБУ показала "вражаючі" фото після обшуків 22 березня, але на них зображені не кабінети корпорації.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ