Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/58d0fe276f6dd/
Українська правда
Київ

На Русанівці хочуть відкрити мотузковий парк. Громада проти

21.03.2017  11:19


Фото mydim.ua

Компанія-оператор мотузкових парків планує розмістити на Русанівській косі мотузковий парк з 4 маршрутів, батутів та провести благоустрій території.

Про це у facebook повідомив місцевий депутат Олесь Маляревич.

Він додав, що жителі Русанівки на зборах виступили проти такої ініціативи, боячись за збереження парку і цілісність дерев.  

"Компанія-оператор не полишила ідеї зробити парк на Русанівській косі і кілька разів  контактувала зі мною, щоб зрозуміти і врахувати нашу думку. Скажу, як є, наша категорична відмова розміщувати подібний об’єкт на Русанівці викликала нерозуміння у головному офісі Зеленбуду, у Київському інвестиційному агентстві і серед моїх колег депутатів в екологічній комісії. Їх аргументи: екологічно чистий бізнес, спрямований на здоровий спосіб життя, робочі місця, благоустрій і податки у бюджет", - написав Маляревич.

Він додав, що у найближчі місяці у благоустрій Русанівської набережної вкладуть близько 14 мільйонів гривень.

"Хочу з вами порадитися, як бути у цьому питанні. Після 2 тижнів переговорів вийшли на таке: 1. Мотузковий парк буде складатися не з чотирьох, а з одного маршруту, 2. Територія розміщення – схил, який ніколи не використовується для пікніків та інших активностей, засмічений. 3. Компанія-оператор гарантує збереження дерев, чистоту на даній території і безпеку, 4. По завершенні сезону, у випадку несприйняття даної ініціативи русанівцями, проект згорнуть", - написав Маляревич.

"Як депутат я не можу повністю заблокувати цей проект, оскільки він не несе загрози. Прошу дати можливість попрацювати одному мотузковому маршруту до кінця сезону,  після чого ми повернемось до цього питання і зробимо висновки", - написав депутат.

Він наголосив, що то не його бізнес, тож жодної особистої зацікавленості у даному проекті не має.

Думки користувачі соцмережі з цього привожу розділились: частина підтримує ідею, інші виступають проти.

"А хто оператор? Якщо по-справедливості, то треба виносити на конкурс і нехай переможе кращий – той хто і парк цікавіший запропонує і громаді більше користі принесе (запропонує щось для громади, а не тільки для своєї кишені), - написав Михайло Петелицький.

"Практика показує, що такі атракціони – як цигани: якщо сьогодні не прогнав, то завтра їх десяток буде! Як машинки на бульварі, як автокав’ярні кожні 20 метрів. Якщо на мою думку зважать – я проти!" – додав Ілля Харченко.

"Олесь Маляревич, навіщо піднімати питання, якщо рішення жителями уже було прийнято? Чи рішення ОСН – це просто формальність?", - обурився Дмитро Мозговий.

Українська правда. Київ 

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.