Школярів з дитсадка на Позняках посеред року не виселятимуть – заступник мера



Фото Романа Суліми

Київська влада справді має намір перевести молодших школярів, які навчаються у приміщеннях дитячого садка №809 у школу №296, але робитимуть це під час літніх канікул.

Про це "Українській правді. Київ" повідомила заступник голови КМДА Ганна Старостенко.

"У нас справді є програма по відновленню роботи непрацюючих груп
у дитячих садках. Ця програм фінансується німецьким урядом за кошти Німеччини. Ця програма триває вже другий рік поспіль. У рамках цієї програми у нас передбачено відновлення 5 груп у садочку №809, але відновлення це буде влітку", - повідомила Старостенко.

За її словами, нині місто закладає кошти на ремонт вбиралень у школі №296, куди переїдуть 3 початкові класи.

"Ми хочемо всіх заспокоїти: так, там зараз у садок приходять підрядники, вони дивляться, може, щось заміряють, це, може, у батьків викликало якесь занепокоєння, що почався якийсь рух. Але цей рух потрібен щоб розпочати підготовчі роботи, щоб влітку розпочався ремонт. І за літо відремонтувати ці групи, а три початкові класи перевести у школу ;296, де також до цього часу зроблять ремонт", - сказала Старостенко. 

Натисніть, щоб збільшити  

На зауваження, що батьки отримали відповідь на запит за підписом в.о. голови Дарницького району Василя Лозового, що переселення дітей відбудеться саме під час весняних канікул, Старостенко сказала:

"Тоді варто Лозового спитати. Можливо, вони відпрацьовували такий варіант, але на сьогодні ми це питання вивчили, ми вважаємо недоцільним переводити дітей зараз. Їм треба дати спокійно довчитися останню чверть, а всі роботи проводити влітку. Сьогодні взагалі не розглядається варіант переводити дітей до закінчення навчального року".

Отримати коментарі від Василя Лозового "Українській правді. Київ" не вдалося, оскільки у його приймальні повідомили, що в.о. голови наразі у відпустці і дали телефон приймальні його заступника. Однак у приймальні заступника ніхто не брав слухавку.  

Згодом "Українській правді. Київ" вдалося додзвонитися до Лозового, він відзначив, що ремонт і переселення будуть влітку.

"Ніякого переселення зараз не буде, це все буде влітку", - сказав Лозовий.  

Як відомо, раніше журналіст і батько школярки  Роман Суліма повідомив, що молодших школярів із "філіалу" школи №296 у дитячому садку №809 на столичних Позняках під час навчального року виганяють у приміщення основної старшої школи, які не придатні для навчання.

Згідно з відповіддю в.о. голови району Василя Лозового, молодших школярів мали переселити під час весняних канікул.

Ірина Балачук, "Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ