Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/58cbe673e885c/
Українська правда
Київ

Кияни вимагають відключити опалення у квартирах

17.03.2017  14:46


Столичні жителі зареєстрували петицію до Київради з вимогою відключити опалення житлового фонду у Києві.

"Зобов'язати "Київенерго" почати відключення централізованого опалення в Києві негайно!", - написав автор звернення Андрій Оселедько.

Він відзначає, що на вулиці вже досить тепло, щоб припинити теплопостачання будинків і відповідально зменшити суми у платіжках киян.

"Весна на дворі, температура вже тримається стабільно плюсова – "Київенерго" кочегарить опалення і не думає зупинятись, платіжки потім захмарні прийдуть за тепло, що нам вже не потрібно", - наголошує Оселедько.

Його думку підтримують й інші жителі міста. За тиждень петицію підписали майже 1,5 тисячі осіб.

У КМДА "Українську правду. Київ" не змогли зорієнтувати, коли закінчиться опалювальний сезон. Пояснили, що все залежить не від чиновників, а від температури повітря.

"Законодавство ніхто не відміняв. За законом, відключити опалення можна, коли середньодобова температура упродовж 3 діб не опускається нижче +8 градусів. Але і тут ми маємо підходити зважено і врахувати, чи не очікується похолодання", - сказала прес-секретар заступник голови КМДА Петра Пантелеєва Юлія Грамотна.

"Ми розуміємо бажання киян економити, але будь-яке рішення має бути зваженим. Є люди, які вимагають відключити тепло, але стільки ж знайдеться тих, що будуть проти. Єдине можу сказати, якщо 3 доби буде тепло і буде прогноз на подальше потепління, то ніхто 15 чи 16 квітня не чекатиме, а приймуть рішення відключити опалення", - додала вона.

При цьому Грамотна нагадала, що технічний процес відключення теплопостачання забирає приблизно 7 днів.   

Як відомо, наприкінці лютого Київська адміністрація повідомила, що опалювальний сезон може закінчитися в середині березня.

Опалювальний сезон 2016/2017 року почався 12 жовтня.

Відповідно до чинного законодавства у разі збереження температури +8 градусів і вище упродовж 3 діб орган місцевого самоврядування має право прийняти рішення про завершення опалювального сезону.

Ірина Балачук, Українська правда. Київ 

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.