У Києві знайшли всі знесені пам’ятники



Пам’ятник Островському. Фото vkieve.net

Усі київські пам’ятники, які були демонтовані в рамках виконання закону про декомунізацію, цілі і знаходяться на території балансоутримувачів.

Про це повідомляє 44.ua з посиланням на прес-службу секретаря Київради Володимира Прокопіва.

"Як повідомили нам районні адміністрації, всі знесені пам’ятники і бюсти, їх понад 100, знаходяться на території балансоутримувачів і заводів, де вони раніше були встановлені. Кілька пам'ятників були відправлені в Музей авіації. Випадків з розкраданням пам'яток секретар Київради, який з цього приводу проводив перевірку, не виявив", - повідомили в прес-службі.

Водночас видання відзначає, що загальна кількість та місцезнаходження знятих пам'ятних знаків на сьогодні невідомі.

"Це пояснюється тим, що, по-перше, під час демонтажу багато з них були розбиті, по-друге, пам'ятні дошки не мають цінності для міста", - повідомили у прес-службі.

У Київраді зазначили, що зі 100 демонтованих пам'ятників тільки 7 мають історичну та художню цінність.

Зокрема, пам’ятник Комсомольцям 20-х років, 2 пам’ятники Леніну на вулиці Глибочицькій і Алма-Атинській, монумент Дем'яна Коротченка, пам'ятник радянському письменнику і чекістові Миколі Островському, бюст Віталію Примакову. Крім того, до цієї групи входить пам'ятник Миколі Щорсу, який планують незабаром демонтувати.

Міська влада планує відправити всі зазначені пам’ятники у Музей тоталітаризму, який хочуть відкрити до сторіччя жовтневого перевороту.

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ