КМДА просить поліцію належно розслідувати побиття дитини у "Мегамаркеті"



Київська адміністрація просить Головне управління Нацполіції Києва належно розслідувати побиття 15-річного хлопця у "Мегамаркеті" і притягнути охоронців до відповідальності.

Про це заявив керівник апарату КМДА Володимир Бондаренко, повідомляє сайт міської влади.

"Із наявної інформації зрозуміло, що охоронці не просто не дотримались, а грубо порушили вимоги закону. Жодної загрози 15-річний хлопець не становив. Мені дуже шкода, що такі випадки мають місце у столиці", - сказав Бондаренко.

Він наголосив, що "ті, хто застосував силу до 15-річного хлопця, мають не просто бути звільнені, а понести відповідне кримінальне покарання". 

За словами Бондаренка, адміністрація планує звернутися із проханням перевірити дотримання ліцензійних умов у діяльності охоронної компанії, працівники якої застосували силу до неповнолітнього.

А також звернутися до охоронних структур столиці з ініціативою провести інструктаж щодо дотримання законодавства у діях своїх працівників.

Як відомо, раніше очевидці повідомили, що у "Мегамаркеті" на вулиці Гетьмана, 6 охоронці схопили, затягли у підсобку і побили 15-річного Руслана Гусєва за те, що він скуштував декілька горіхів з відкритого прилавку. 

Водночас адміністрація "Мегамаркету" назвала дії хлопця та очевидців події "спланованою провокацією".

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ