У Кличка кажуть, що попередили тендерні порушення на 32 мільйони



Фото КМДА


За січень у столиці проаналізували тендерну документацію на загальну суму 1 мільярд 421,2 мільйона гривень та попередили порушення на суму 31,8 мільйона гривень.

Про це з посиланням на результати звіту Департаменту аудиту повідомив перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс.

Він відзначив, що заощаджено для бюджету Києва у вигляді повернутих коштів, зменшення ціни закупівель, коригування кошторисів на ремонт, коригування актів виконаних робіт на суму 5,1 мільйона гривень.

Крім того, за січень були проведені 3 внутрішні аудити на підприємствах, установах та організаціях комунальної форми власності Києва та встановлено порушень на суму 0,3 мільйона гривень.

"Тепер усі розуміють – поблажок не буде ні для кого. Ми справді звільняємо порушників, активно передаємо справи до правоохоронних органів і працюємо на упередження неефективних кроків", - сказав Пліс.

Він додав, що "слабкі місця ще є".

"І часом для того, щоб їх оперативно усувати, просто не вистачає персоналу, кваліфікованих людей. Але ми не здаємося, і разом зможемо досягнути таких необхідних столиці змін", – заявив Пліс.

Як відомо, аудиторські перевірки за минулий рік виявили фінансові порушення на 563 мільйони гривень. За 2015 рік цей показник склав 676 мільйонів гривень.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ