Заплатити за проїзд у метро можна смартфоном



Фото ridus.ru

Пасажири метрополітену можуть платити за проїзд за допомогою мобільного телефону.

Про це повідомляє КП "Київський метрополітен" у Twitter.

"Тепер не тільки жетон, а й банківська картка не потрібна. 5 мільйонів людей можуть платити за проїзд в метро мобільним", - йдеться в повідомленні.

Як повідомили у компанії Mastercard, вони спільно з ПриватБанком презентували цифровий безконтактний гаманець на платформі Mastercard Enablement Digital Service (MDES) в Україні.

Він дозволить користувачам швидко та безпечно розраховуватися у фізичних торгових точках за допомогою смартфону – на POS-терміналах, які підтримують технологію безконтактної оплати Mastercard.

Відзначається, що NFC-гаманець доступний для мобільних пристроїв з версією програмного забезпечення Android 4.4 KitKat і вище з вбудованим NFC-чіпом.

Для того, щоб безконтактно сплачувати за покупки смартфоном, користувачам потрібно встановити та активувати NFC-оплати у додатку Приват24, і в торговій точці просто піднести розблокований телефон до термінала.

"Рішення працює на глобальній цифровій платформі токенізації Mastercard Enablement Digital Service (MDES), що перетворює будь-який пристрій з підключенням до інтернету на безпечний платіжний інструмент", - повідомили у Mastercard.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ