Охоронці супермаркету затягли в підсобку і били неповнолітнього – очевидці



Постраждалий Руслан. Скриншот з відео

У "Мегамаркеті" на вулиці Гетьмана, 6 охоронці схопили, затягли у підсобку і побили 15-річного Руслана Гусєва за те, що він скуштував декілька горіхів з відкритого прилавку.

Про це у facebook повідомив Іван Примаченко, який був очевидцем подій.  

Подія сталася 11 березня. Хлопець, якого схопили, кликав на допомогу.

"Випадкові очевидці цього беззаконня Кулачко Тарас і Lubov Gertsoig почали йти за охоронцями і вимагали пояснити, чому вони використовують силу проти дитини. У відповідь відразу декілька охоронців заломили руки чоловіку і жінці і грубою силою викинули їх з відкритого входу у службове приміщення: на відео саме цей момент", - написав Примаченко, який у цей момент теж прийшов у супермаркет.

Він додав, що охоронці відмовились пояснювати свою поведінку, насміхалися над покупцями і лаялися.

"На наші неодноразові вимоги вивести хлопця в торговий зал і показати чи з ним все добре, нас просто ігнорували. На спроби увійти в підсобне приміщення використовували силу. Всі наші вимоги представитися і назвати свої посади чи покликати адміністратора були ними боягузливо проігноровані", - написав очевидець.

За його словами, поліція, яка приїхала за 50 хв, не змогла стати на захист дитини, натомість попросила свідків нападу охорони покинути службове приміщення.

Правоохоронці також не вилучили відео з камер відеонагляду, відзначивши, що це зроблять "завтра", і взагалі "нікуди відео не дінеться і охорона нікуди не втече".

"У кінці хлопця відпустили до швидкої, а всі потерпілі написали заяви проти охорони", - підсумував Примаченко.

У свою чергу уповноважений президента з прав дитини Микола Кулеба додав, що охорона супермаркету хлопцю встигала "і по ребрам надавати, і куртку порвати", а медики зафіксували забиття грудної клітки.

"Коли охорона почала кричати на Руслана, той відповів, що нічого страшного не зробив, просто хотів зрозуміти, які горіхи краще купляти (раніше він купив кілограм горіхів, а коли приніс додому – виявив, що вони старі і навіть цвілі. Після цього дядя Руслана порадив завжди пробувати горіхи перед покупкою)", - написав Кулеба.

Він додав, що після цього "кремезні чоловіки вирішили показати свою перевагу 15-річному хлопчику".

"20 хвилин тримали побиту дитину у підсобці, а коли приїхала поліція – то сказали, що Руслана ніхто не тягнув сюди (таке враження, що хлопець сам себе побив і прийшов у підсобку на диванчику полежати…) та ще й ображав охорону нецензурними словами", - обурився уповноважений президента з прав дитини.  

Він додав, що лікарі ОХМАТДИТу зафіксували у дитини забиття грудної клітки і гематоми.  

Кулеба також додав, що у випадку підозри щодо крадіжки товару, охорона повинна відразу викликати поліцію і не має права проводити обшук.  

"Ніякого затримання неповнолітніх з боку охорони бути не може! Ні в кімнаті охорони, ні в підсобці – НІДЕ. Є претензії – повинні одразу викликати поліцію! Як дитина відмовляється йти у кімнату охорони – її ніхто не має права силою тягнути туди!!! Чекати приїзду поліції можна і посеред торгівельної зали (тим більше, що хлопчик у цьому випадку не тікав!)", - написав Кулеба.

Він закликав усіх, хто бачить неправомірні дії охорони супермаркетів, відразу викликати поліцію.

Водночас адміністрація "Мегамаркету" назвала дії хлопця та очевидців події "спланованою провокацією". Такий пост з’явився на сторінці супермаркету в обідню пору 14 березня, однак згодом він став недоступним. Можливо, його видалили.  

"Інцидент, який стався 11 березня 2017 в магазині "МегаМаркет" за адресою вул. В.Гетьмана, 6, як і та брехлива інформація, яка поширена в інтернеті з цього приводу, є заздалегідь спланованою провокацією", - йдеться в повідомленні. 

 "Мегамаркет" оприлюднив частину відео з камер відеонагляду і назвав дітей та очевидців події "провокаторами". 

"Зазначена вище подія відбувалась наступним чином: 11.03.2017р. о 16:14 до магазину зайшла група молодих людей, які були налаштовані агресивно, почали вживати з прилавка ще не оплачені ними продукти харчування, а на неодноразові попередження персоналу щодо припинення неправомірних дій вище вказані особи не реагували. Подальша поведінка молодих людей переросла в хуліганські дії, які супроводжувались нецензурною лайкою на адресу персоналу магазину, що й спричинило затримання одного із хуліганів до приїзду поліції, яку викликала адміністрація магазину", - повідомили у "Мегамаркеті".

Адміністрація магазину запевняє, що жодних тілесних ушкоджень охоронці хлопцю не наносили. Зокрема, наголосили, що синець під оком у хлопця був ще до інциденту. Це підтвердив і сам Руслан Гусєв у facebook. 

Скриншот з facebook

"Його перебування в службовому приміщенні повністю зафіксовано відеонаглядом, а ізольований він був до приїзду поліції з метою уникнення можливих провокаційних дій з боку спільників", - додали у "Мегамаркеті". 

"При перегляді відеоспостереження магазину було з’ясовано, що підлітками керували два чоловіки та дві дорослі жінки. Одна жінка, яка весь час знаходилась поруч з підлітками (це зафіксовано відео наглядом) всі події знімала на телефон, а інша (це також зафіксовано відеонаглядом ) з’явилася на місце події пізніше, але саме вона , зрозумівши, що ніяких порушень з боку персоналу в магазині не було , всім сказала: "Дякую, розходимось і зустрінемося в домовленому місці". Після цього, всі учасники події дуже організовано (за 1 хвилину) звільнили територію магазину", - йшлося у недоступному повідомленні "Мегамаркету". 

 
 

"Усі наявні відеоматеріали будуть надані правоохоронним органам. Вдивіться уважно в обличчя цих "акторів" та провокаторів!", - підсумували у магазині.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ