У Києві розшукують радянських військовополонених для виплати допомоги з Німеччини



Печерська райдержадміністрація шукає колишніх радянських військовополонених для виплати допомоги з Німеччини у сумі 2500 євро.

Про це повідомляє сайт РДА.

Відзначається, що німецький Бундестаг 21 травня 2015 року ухвалив рішення про те, що колишні радянські військовополонені мають отримати символічну грошову допомогу як визнання завданої їм кривди.

Право отримати відшкодування мають особи, які були червоноармійцями та в період з 22 червня 1941 по 8 травня 1945 перебували під вартою як військовополонені.

Відшкодування не отримують особи, які вчинили військові злочини, або злочини проти людства, або сприяли вчиненню цих злочинів.

„Зазначене відшкодування є персональним і видаватиметься лише за заявами осіб згаданої категорії. Спадкоємці колишніх військовополонених не мають правових підстав на отримання відшкодування. Лише у випадку, коли особа, яка має право отримати відшкодування, подала заяву і після того померла, кошти можуть отримати або його дружина, або діти", - йдеться в повідомленні.

Формуляр заяви німецькою, англійською та російською мовами та іншу інформацію можна також отримати на сайті Федерального відомства централізованих служб і відкритих майнових питань.   

Заяви до Федерального відомства центральних послуг та невирішених майнових питань (Bundesamt fur zentrale Dienste und offene Vermogensfragen) необхідно подати до 30 вересня  2017 за адресою: DGZ Ring 12, 13086 Вегlіn.

Для отримання довідкової інформації просять звертатися за телефоном: (044) 280 19 56.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ