Громадські організації звинувачують в обвалі Шулявського моста "Київавтодор"



Олександр Густєлєв. Фото з facebook

Громадські організації, які займаються міськими питаннями і представляють інтереси жителів Києва, вимагають від мера Києва звільнити директора КК "Київавтодор" Олександра Густєлєва як безпосереднього відповідального за стан Шулявського шляхопроводу.

Про це йдеться у спільній заяві Асоціації велосипедистів Києва, Аналітичного центру CEDOS, ГО "Urban куратори", ГО "Місто-сад", ГО "Микільська Слобідка", Національного екологічного центру України, ГО "Українська молодіжна кліматична асоціація", ІЗОЛЯЦІЯ. Платформа культурних ініціатив, "Хмарочос. Київський міський журнал", Urban Inst., ГО "Поруч", ГО "Підмога.інфо", ГО "Парк Наталка" та "Врятуй Жовтень".  

"Через обвал Шулявського моста звільнено керівників, які відповідали за транспортну політику міста загалом і в окремому районі. При цьому лишилася непокараною безпосередньо відповідальна за цей об’єкт КК „Київавтодор", яка де-факто реалізує політику розвитку міської мобільності в столиці", - йдеться у заяві.

Активісти побоюються, що якщо вакансію займуть політики, які мислять "категоріями латання ям", а не розвитком швидкої та комфортної для всіх інфраструктури, то разом з Шулявським мостом у Києві обвалиться розрекламована нова транспортна політика.  

"Втілення нової транспортної політики поки що гальмується тими, хто мав би бути її виконавцями. Скандальний ремонт Південного мосту – свіжий, але не єдиний приклад цього. Ремонти столичних доріг і вулиць, зроблені КК "Київавтодор" 2016 року не витримують критики. Вони відтворюють проекти 10-20-річної давнини: "недопонижені" бордюри в місцях наземних пішохідних переходів, небажання робити самі наземні переходи і т.д. КК "Київавтодор" і далі будує радянське агресивне місто", - наголошують активісти.

Громадські організації також вимагають від міського голови:

1. Забезпечити реалізацію анонсованої нової транспортної політики столиці,

2. Призначити на відповідальні посади (зокрема, посаду заступника голови КМДА з питань транспорту) професійних топ-менеджерів, що будуть послідовно реалізовувати нову транспортну політику.

"Якщо нові кадрові зміни в КМДА не будуть дорівнювати новим принципам роботи, то Київ ризикує розплатитися не лише черговим мостом. Столиця України втратить шанс стати нарешті "містом для людей"", - підсумували активісти. 

Як відомо, ввечері 27 лютого у Києві частково обвалився Шулявський міст. Люди не постраждали.

Кличко звільнив свого заступника з питань транспортної інфраструктури Іллю Сагайдака і просить президента звільнити голову Солом’янського району Максима Шкуро у зв’язку з обвалом Шулявського моста.

Мер Києва також доручив перевірити технічний стан усіх шляхопроводів та мостів столиці.

Реконструкцію Шулявського мосту й розв'язки в районі станції метрополітену "Шулявська" планують провести до 2019 року. 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ