У Києві 10 шляхопроводів є "обмежено придатними" для їзди – Київавтодор



Фото kievcity.gov.ua

У столиці немає аварійних постів і шляхопроводів, але 10 споруд є обмежено придатними для експлуатації.  

Про це заявив гендиректор КК "Київавтодор" Олександр Густєлєв, повідомляє сайт міської влади.

"Щодо цих об’єктів є експертні висновки, згідно яких проводяться необхідні роботи. Один з об’єктів (який обмежено придатний для експлуатації – ред.) – шляхопровід на проспекті Науки, де зараз продовжується реконструкція, розпочата в 2016 році", - сказав він.

Густєлєв відзначив, що "Київавтодор", окрім планової сезонної перевірки, проведе ретельний додатковий огляд шляхопроводів і мостів столиці, залучивши до цього експертів.

"Ми отримали від мера завдання додатково ретельно перевірити усі штучні споруди (шляхопроводи і мости) у Києві. Це 170 об’єктів. Сьогодні робота уже розпочата, і після цього ми зможемо прозвітувати про стан споруд, про необхідний ремонт та подальшу експлуатацію", - підсумував керівник корпорації.

"Українська правда. Київ" не змогла додзвонитися до прес-секретаря Густелєва.

Водночас за словами заступника голови КМЖДА з питань транспортної інфраструктури Іллі Сагайдака, сьогодні серед усіх мостів та шляхопроводів міста у найгіршому стані перебувають Повітрофлотський шляхопровід, шляхопровід на Берейстейській, на проспекті Перемоги.

Він наголосив, що усі шляхопроводи, які експлуатуються по 30 років, треба ретельно перевіряти щороку.

"Напевне, "Київавтодору" треба переглянути свій підхід до цього питання. Адже після пожежі вони не проводили експертизу Шулявського шляхопроводу. Їм треба почати рятувати місто. Не підписувати заднім числом якісь папірці, а проводити фахову експертизу", - підсумував Сагайдак.

Як відомо, ввечері 27 лютого у Києві частково обвалився Шулявський міст. Люди не постраждали.

Кличко звільнив свого заступника з питань транспортної інфраструктури Іллю Сагайдака і просить президента звільнити голову Солом’янського району Максима Шкуро у зв’язку з обвалом Шулявського моста.

Мер Києва також доручив перевірити технічний стан усіх шляхопроводів та мостів столиці.

Ірина Балачук, Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ