Власник "бункера зброї": мою справу фабрикують



Фото Прокуратури

Власник так званого "бункера зброї" Геннадій Конєв заявляє, що його справу фабрикують, обвинувачуючи у тому, чого він не робив.

Про це він сказав у коментарі "Українській правді. Київ", зв’язавшись з редакцією, щоб прокоментувати оголошене йому повідомлення про підозру.

"Мені закидають незаконне зберігання вогнепальної зброї. Але це фабрикування", - сказав Конєв.

Він додав, що у підозрі мова йде про три одиниці вогнепальної зброї, придатної для стрільби, однак насправді вогнепальною зброєю є лише пістолет, який підкинули.

"Мова йде про три речі: пістолет, який мені не належить і який підкинули під час обшуку, складний ствол у пушку танка – прокурор каже, що то вогнепальна зброя придатна до стрільби, – але я маю на руках експертизу, де ясно написано "не придатна для стрільби", і взагалі ця річ може стріляти тільки у танку, а танка у мене нема. І третє – кулемет. Він призначений для холостої стрільби, у його стволі стоїть щит, який не дозволяє бойовим патронам стріляти. А мені закидають, що то вогнепальна зброя", - обурився Конєв.

На запитання, для чого Прокуратурі фабрикувати справу, Конєв сказав:

"Я не можу сказати, для чого. У мене за 1,5 роки останніх 11 обшуків було. Під час них нічого не знайшли. Усі товари мають висновки експертизи. Я думаю, що їм треба просто якось ці обшуки закрити і прозвітувати. А може, вони чекають, що я їм гроші якісь понесу чи буду просити. Але я ні в чому не винний і нічого нікому нести не збираюсь".

Конєв додав, що 8 лютого суд обрав йому мірою запобіжного заходу особисте зобов’язання.

"Суддя дивиться на все це і сміється, і вибрав мені особисте зобов’язання", - підсумував власник „бункера зброї".

Як відомо, 7 лютого Прокуратура оголосила Конєву про підозру у незаконному придбанні та зберіганні вогнепальної зброї. 

4 листопада 2016 року у прокуратурі заявили, що виявили підземну схованку з великим арсеналом зброї, боєприпасів та БТРом у передмісті Києва. 

Згодом Геннадій Конєв заявив, що схованка зброї, яку викрили правоохоронці, насправді є складом макетів легального столичного інтернет-магазину "Парабеллум", де пройшла вже не одна перевірка.

У прокуратурі повідомлення про склад магазину зброї назвали неправдою. 

8 листопада Конєв заявив, що під час обшуку йому підкинули пістолет та вкрали багато товарів. У прокуратурі це заперечили.

Пізніше власник так званого "бункера зброї" заявив, що вирішив безкоштовно роздати товари, які лишилися на складі.

Як відомо, інтернет-магазин "Історична зброя" (Парабелум) продає масогабаритні макети боєприпасів, страйкбольну та пневматичну зброю, військову оптику, амуніцію тощо.

Ірина Балачук, Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ