При -10 і через сніг: кияни поїдуть на роботу на велосипеді



Фото bzh.life

10 лютого Київ долучиться до відзначення зимового дня "Велосипедом на роботу", під час якого місцеві жителі добиратимуться до своїх офісів на велосипедах.

Про це повідомляє Асоціація велосипедистів Києва.

"Ми вважаємо, що клімат не є перешкодою для їзди на велосипеді в Києві протягом усього року. Тому закликаємо місто до створення велосипедної інфраструктури та утримання доріг взимку в чистому стані", - йдеться в повідомленні.

Перед роботою ті, хто не побоїться крутити педалі через сніг і при -10 градусів морозу, зустрінуться на Майдані Незалежності біля Лядських воріт.

"Подивимось, скільки в Києві зимових байктуворкерів! Цього разу – повна самоорганізація. Беремо термоси з кавою/чаєм та до чаю з розрахунку "для себе і друга". П'ємо каву та спілкуємося на Майдані з 08:00 до 09:30", - йдеться в повідомленні.

АВК просить киян заохочувати приєднатися до акції друзів, сусідів та колег.

"Домовляйтеся про місце зустрічі та збирайте невеликі групи. Приїжджайте всім офісом на роботу велосипедами. Їхати разом – завжди веселіше та безпечніше", - підсумували в Асоціації.

Як відомо, Зимовий День "Велосипедом на роботу" проходить 10 лютого в усьому світі.

Усім охочим пропонують зареєструватися на сайті, де на інтерактивній карті буде видно, яке місто світу є найбільш велосипедним взимку. 

За прогнозом Укргідрометцентру, 10 лютого очікується до 19 градусів морозу вночі і до 9 градусів морозу вдень.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ