У екс-дружини нового керівника Нацполіції знайшли купу нерухомості



"Вишневий затишок". Фото novakvartira.com.ua

У власності Вікторії Князєвої, що є колишньою дружиною наразі вже голови Національної поліції Сергія Князєва, перебувають 7 квартир та елітний автопарк.

Про це повідомляє проект журналістських розслідувань Bihus.info.

За даними журналістів, жінку, яка хоч і має спільне з Князєвим прізвище і квартиру, поліцейський у своїх деклараціях не вказує як дружину. При цьому відомо, що в Білій Церкві вона була прописана разом з його батьками.

 Новий керівник НПУ Сергій Князєв

Тож стосовно Вікторії Князєвої проекту вдалося дізнатися наступне:

Згідно з реєстром нерухомого майна, в 2011 році Вікторія Князєва набула 2 квартири в селі Чабани, що під Києвом, загальною площею 130 кв. м. Одна з них вказана в е-декларації Сергія Князєва, як спільна власність з Вікторією та двома дітьми.

Також жінка володіє 2 квартирами в самій столиці, які вона придбала в 2011 та 2013 роках, по вулиці Маршала Гречка та на проспекті Петра Григоренка.

У 2014 році Князєва придбала ще одну квартиру площею 63,1 кв. м в новобудові ЖК "Вишневий Затишок" в іншому селищі-сателіті Києва – Вишневому. Ринкова вартість квартири в цьому будинку складає приблизно 40 тисяч доларів.

Через місяць після придбання помешкання у Вишневому Князєва купила квартиру в новобудові в селі Крюковщіна Київської області. Житло площею 57,4 кв. м в цьому будинку наразі коштує 31 тисячу доларів.

ЖК "Европейське місто" у Крюківщині 

Журналісти зазначають, що в період придбання Вікторією Князєвою цих квартир, Сергій Князєв керував управлінням карного розшуку ГУМВС України в Київській області.

Згідно з даними проекту, за кілька місяців після призначення Сергія Князєва на посаду голови ГУНП в Закарпатській області (у липні 2015 року) Вікторія Князєва придбала квартиру площею в 100 кв. м в Ужгороді на вулиці Петра Лінтура, 17. Ціна за подібну квартиру в цьому році сягає приблизно 68 тисяч доларів.

Крім того, йдеться в повідомленні, у Закарпатській області Вікторія Князєва придбала житловий будинок площею 48 квадратів та отримала право власності на земельну ділянку у 0,2 га. У цьому ж році вона також придбала земельну ділянку в селі Шаян Закарпатської області площею 0,1 га. Частина ділянки знаходиться в лісі.

А вже за місяць до повернення Сергія Князєва до Києва, у вересні 2016 року, Вікторія Князєва придбала земельну ділянку в Київській області площею 0,16 га в селі Літочки Броварського району. Цільове призначення "для будівництва і обслуговування житлового будинку". У цьому ж місяці Князєва придбала ще одну ділянку в Броварському районі, також для будівництва житлового будинку в селі Рожни площею 0.1 га. Крім того, Князєва володіє ділянкою в селі Лук’янівка Київської області.

Ще одна ділянка Князєвої площею 0,25 га, за даними журналістів, знаходиться в Київській області в селищі Сошники. Половина території – це ліс, інша – озеро.

Також, як показує розслідування, Князєва володіє коштовним автопарком, в якому значаться Volkswagen Tuareg 2013 року випуску, шестирічний Mercedes e350 та Mercedes Vito 2011 р.в.

Приблизна вартість автівок сягає 80 тисяч доларів.

Журналісти зазначають, що, згідно з даними реєстру юридичних осіб, Вікторія Князєва ніколи бізнесом не займалася.

Слід зазначити, що у той же час сам Сергій Князєв, згідно з його декларацією за 2015 рік, володіє лише однією квартирою в Броварах, що під Києвом. Ще в одному помешканні на околицях столиці йому належать 25%, решта – у власності Вікторії Князєвої та двох дітей.

Крім того, поліцейський задекларував 272 тисячі гривень річної зарплати та 366 тисяч доходу від продажу нерухомості.

Також у його власності є дві земельні ділянки по 0,1 га на Житомирщині та у Дмитрівці, що під Києвом.

Як відомо, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вніс на розгляд прем'єр-міністра кандидатуру Сергія Князєва для призначення його керівником Національної поліції.

8 лютого, Кабмін призначив генерала поліції третього рангу Сергія Князєва керівником Національної поліції України.

До сьогодні Князєв очолював департамент карного розшуку НПУ.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ