Шляховики Кличка купили солі у донецьких за завищеними цінами



Фото КК "Київавтодор"

Поліція підозрює службових осіб КК "Київавтодор", ТОВ "Костанза" та ТОВ "Укрсільінвест" у завищенні цін та заволодінні державних коштів під час закупівлі солі.

Про це повідомляють "Наші гроші" з посиланням на низку ухвал Дніпровського райсуду Києва від 26 січня.

За даними слідства, у серпні-жовтні 2016 року комунальні підприємства "Шляхово-експлуатаційних управлінь по ремонту та утриманню автомобільних шляхів та споруд на них Голосіївського, Дарницького, Дніпровського, Деснянського, Оболонського, Печерського, Подільського, Святошинського, Солом’янського, Шевченківського районів" Києва, КП "Магістраль" та КП "Київавтошляхміст", які є структурними підрозділами "Київавтодору", замовили ТОВ "Костанза" 41 тисячу тонн солі на загальну суму 36,45 мільйона гривень.  

Під час закупівель "Костанза" пропонувала продукцію від 828 до 909 гривень за тонну.

У торгах також брало участь ТОВ "Укрсільінвест", яке, за інформацією правоохоронців, підконтрольне ТОВ "Костанза", і було лише формальним учасником конкурсних торгів.

Слідчі вважають, що службовці "Київавтодору" за попередньою змовою із службовцями підпорядкованих йому 12-ти комунальних підприємств, та ТОВ "Костанза" і ТОВ "Укрсільінвест" незаконно надали перевагу ТОВ "Костанза", акцептувавши його пропозицію.

Також слідство встановило, що "Костанза" та "Укрсільінвест" мають мінімальні статутні фонди по 1 тисячі гривень, не мають основних засобів, виробничого, транспортного і торгівельного обладнання, товарних запасів, трудових ресурсів, які необхідні для виконання умов угод щодо постачання солі.

Відзначається, що наразі суд надав слідчим доступ до тендерної документації, яка знаходить в комунальних підприємствах, документів та банківських рахунків "Костанза".

Засновником ТОВ "Костанза", яка була зареєстрована у травні 2015 році, вказаний мешканець Донецька Олексій Бессмертний, керівником Роман Аврамов.

Підприємство пов’язують з народними депутатами від "Блоку Петра Порошенка", яких називають кураторами схем на державному заводі "Артемсіль". Серед них – нардеп Олег Недава, який заперечує свій зв’язок із фірмою.

Одеське ТОВ "Укрсільінвест" зареєстроване на мешканця Донецька Родіона Мустафієва та мешканця Ялти Донецької області Сергія Алабаша.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ