У Києві 3 тролейбусників оголосили голодування. Київпастранс каже: фейк



Фото kvpu.org.ua

Вранці 3 лютого троє працівників КП "Київпастарнс" оголосили голодування в адмінбудівлі Куренівського тролейбусного депо, протестуючи проти незаконного звільнення водіїв.

Про це повідомляє сайт Конфедерації вільних профспілок України.

"Наразі у адмінбудівлі депо голодують троє осіб: голова первинної профспілкової організації Вільної профспілки залізничників України Куренівського тролейбусного депо КП "Київпастранс"  Андрій Самко,  профспілкові активістки Тетяна Олійник  та Наталія Пристинська", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що ці люди прийшли зранку до відділу кадрів, де їм сповістили про звільнення водіїв тролейбуса Олександра Буханенка, Андрія Трояна та Тетяни Олійник за  п. 4 ст. 40 КЗпП України (прогул без поважних причин).

"Зроблено було це після того,  як профком обґрунтовано не дав згоду на звільнення працівників", - йдеться в повідомленні.

У профспілці додали, що Тетяну Олійник без попередження і не питаючи згоди профкому ВПЗУ вже звільнили ще 26 грудня 2016 року, а нині збираються звільнити удруге.

"Звинувачення водіїв у прогулах без поважних причин … не відповідає дійсності, бо всі вони нездужали, зверталися з цього приводу до закладів охорони здоров’я, були оглянуті лікарями й отримали від них висновки про тимчасову непрацездатність і лікарняні, які й надали за місцем роботи", - йдеться в повідомленні.

Водночас у прес-службі КП "Київпастранс" факт голодування заперечують.

"Чи правда, що у депо голодують? Ні, неправда. Мова йде лиш про одну жінку, яку звільнили ще у грудні. Звільнили людину через фальшиві документи – фальшивий лікарняний, тому, розумієте, є підстави. Це підтверджено завідуючим поліклінікою, що це лікарняний фальшивий", - наголосила прес-секретар "Київпастрансу" Анна Бондар.

На уточнююче запитання, то скільки ж людей наразі голодує у депо, і чи не позначиться це негативно на роботі підприємства, Бондар сказала:

"Немає такого, це все фейк. У нас нема таких людей, які голодують. У нас 3,5 тисячі водіїв. В одному тільки Куренівському депо їх більше 200".  

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ