Столичних жителів просять ходити помалу і вийняти руки з кишень: ожеледиця



Фото Укрінформ

Київська адміністрація попереджає столичних жителів про ожеледицю 3 лютого і закликає бути обережними на дорогах і тротуарах міста.

Про це повідомляє сайт міської влади.

"3 лютого в столиці очікується хмарна з проясненнями погода. Вдень очікується мокрий сніг із переходом у дощ, налипання мокрого снігу та ожеледь. На дорогах ожеледиця. Температура вночі 5-7° морозу, вдень 0-2° тепла", - йдеться в повідомленні.

Управління з питань надзвичайних ситуацій КМДА закликає водіїв бути уважними на дорогах, пішоходам рекомендують переходити дорогу тільки в установлених для цього місцях і бути обачливими.

"Ходіть не поспішаючи, ноги злегка розслабте й трохи зігніть у колінах, ступайте на всю підошву; не тримайте руки в кишенях, розмахуйте руками в такт ходьби – так краще утримати рівновагу", - йдеться в повідомленні.

Також просять пішоходів бути уважними на тротуарі, оскільки автомобіль може занести або водій може вчасно не загальмувати.

"Коли перебігаєте дорогу перед автомобілем, врахуйте, що гальмівний шлях на слизькій дорозі збільшується в 4-5 разів; обходьте металеві кришки люків – як правило, вони вкриті льодом", - підсумували у КМДА.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ