Екс-заступника голови Київщини Любка судитимуть за хабар



Ігор Любко. Фото veroyatno.com.ua

Колишнього заступника голови Київської облдержадміністрації Ігоря Любка та начальника одного з управлінь вказаної адміністрації Юрія Пуденка судитимуть за отримання хабара.

Про це повідомляє сайт Генпрокуратури.

"Завершено досудове розслідування та направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за підозрою колишнього заступника голови КОДА та начальника Управління лікувально-профілактичної допомоги Департаменту охорони здоров’я КОДА, в одержанні неправомірної вигоди", - йдеться в повідомленні.

Встановлено, що заступник голови ОДА вимагав та за пособництва начальника управління отримав від підлеглої працівниці 200 тисяч гривень за безперешкодне її звільнення з займаної посади у зв’язку з переведенням на інше місце роботи.

Дії обвинувачених Любка кваліфіковані за ч. 3 ст. 368 КК України (Одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою), Пуденка – за ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 368 КК України(пособництво та одержання хабара).

"Обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні 30.01.2017 направлено до Голосіївського районного суду Києва для розгляду по суті. Обвинуваченим загрожує покарання у виді позбавлення волі до 10 років із конфіскацією майна та позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна", - підсумували у ГПУ.

Як відомо, 9 вересня 2016 року глава МВС Арсен Аваков повідомив, що заступника голови Київської обласної державної адміністрації Ігоря Любка затримали за хабарництво. 

Генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що слідство вивчає роль в цьому злочині Голови ОДА Мельничука, який кілька днів тому терміново подав у відставку.

10 вересня на сайті президента України було опубліковано указ про звільнення Максима Мельничука з посади голови Київської обласної адміністрації.

10 вересня дружина Максима Мельничука заявила про його зникнення та повідомила, що у помешканні Мельничуків "невідомі озброєні люди провели обшук". 

Любко попросив голову обладміністрації відсторонити його від виконання обов'язків на час розслідування.

12 вересня Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід для Любка у вигляді застави в розмірі 1 мільйон гривень.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ