Київ обіцяють почистити від реклами до Євробачення



Фото aabb.com.ua

До "Євробачення-2017" основні локації конкурсу будуть звільнені від засилля рекламних конструкцій.

Про це заявив заступник голови КМДА Олексій Резніков, повідомляє сайт міської влади.

"Наразі ми відпрацьовуємо пілотний проект до "Євробачення-2017", у рамках якого будуть обрані декілька місць концентрації, де є перебір із рекламними конструкціями. Разом із операторами ми розробимо схеми, які відображатимуть правильне розміщення рекламних засобів, і до пісенного конкурсу покажемо, як співпрацює місто й бізнес", – сказав він.

Резніков відзначив, що лідери рекламного ринку згодні, що обличчя міста треба змінювати.

Заступник мера також наголосив, що впродовж 2016 року було демонтовано 5032 конструкції, у 2015 році – 3813 конструкцій, а в 2014 – всього 1600.

Цього року міська влада планує прийняти нові правила розміщення зовнішньої реклами в Києві.

Як відомо, зміни до Концепції розміщення зовнішньої реклами у столиці передбачають поділ міста на 5 форматних зон, заборону деяких носіїв та загальне зменшення реклами у місті.

За новим документом, рекламні конструкції у Києві планують розміщувати на відстані від 40 до 150 метрів залежно від розміру конструкцій та не ближче, ніж за 10 метрів до перехресть вулиць та пішохідних переходів

Рекламні розтяжки та холдери планують взагалі заборонити, а медіа фасадам не дозволять працювала вночі, зокрема з 22:00 до 7:00. 

На сайті КП "Київреклама" можна перевірити законність тої чи іншої рекламної конструкції і долучитися до проекту "Я – інспектор".

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ