Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/588f4a0942c08/
Українська правда
Київ

Жителі будинку у центрі столиці: Рейдери хочуть відібрати наші квартири

30.01.2017  15:33


Фото domik.ua

Мешканці будинку по вулиці Богдана Хмельницького, 58А бояться залишитися без квартир, які добудовували за власні кошти.

Про це "Українській правді. Київ" розповів мешканець будинку Артур Севрюков.

"Наразі у судах Києва розгуляють близько 30 позовів якоїсь Оксани Венської з Дніпра до мешканців нашого будинку, де оскаржують наше право на квартири. Ця людина займається ліквідацією фірми "Консоль ЛТД", що належала спікеру так званої "Держдуми Криму" Володимиру Константинову і яка будувала, але не добудувала наш будинок",  - розповів Севрюков.

Він розповів, що "Консоль ЛТД" зводила житловий будинок, але у 2008 році відмовилась проводити роботи, тож мешканцям довелося об’єднатися і завершити будівництво власним коштом.

"Ми мусили доробляти все – дах, комунікації, технічне завдання для міста, переклали на 5 довколишніх вулицях всі комунікації – водогін, електромережі і каналізацію, яким зараз користуються мешканці міста. Хоч ми всі повністю оплатили свої квартири. Ми створили ОСББ "Фундуклеївський", добудували будинок і домоглися введення його в експлуатацію", - розповів Севрюков.

Він додав, що з осені 2016 року у суди Києва почали надходити позови проти мешканців будинку, де оскаржуються майнові права власників.

"При цьому усі ми ще в середині 2000-х 100% оплатили будівництво, а рішення про банкротство "Консолі" було прийнято на основі листа від "влади" окупованого Криму", - додав мешканець.

"Ми вважаємо, що під виглядом ліквідації підприємства здійснюється банальна рейдерська атака. Що тут найбільше обурює, що шахраї подають до суду фальшиві документи. Усі вони виготовляються заднім числом – 2013 роком, підроблять підписи. Ця справа шита білими нитками. І ми думаємо, що це відбувається під покровительством правлячої верхівки", - сказав Севрюков.

Він додав, що ліквідатор вже програв кілька судів. Але не відступається від наміру отримати десятки квартир.

Люди бояться, що у випадку, якщо суд прийме хоч одне рішення на користь ліквідатора, то відбудеться силове захоплення будинку, і вони позбудуться своїх квартир, за які сплатили у повному обсязі. 

Ірина Балачук, Українська правда. Київ 

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.