Жителі будинку у центрі столиці: Рейдери хочуть відібрати наші квартири



Фото domik.ua

Мешканці будинку по вулиці Богдана Хмельницького, 58А бояться залишитися без квартир, які добудовували за власні кошти.

Про це "Українській правді. Київ" розповів мешканець будинку Артур Севрюков.

"Наразі у судах Києва розгуляють близько 30 позовів якоїсь Оксани Венської з Дніпра до мешканців нашого будинку, де оскаржують наше право на квартири. Ця людина займається ліквідацією фірми "Консоль ЛТД", що належала спікеру так званої "Держдуми Криму" Володимиру Константинову і яка будувала, але не добудувала наш будинок",  - розповів Севрюков.

Він розповів, що "Консоль ЛТД" зводила житловий будинок, але у 2008 році відмовилась проводити роботи, тож мешканцям довелося об’єднатися і завершити будівництво власним коштом.

"Ми мусили доробляти все – дах, комунікації, технічне завдання для міста, переклали на 5 довколишніх вулицях всі комунікації – водогін, електромережі і каналізацію, яким зараз користуються мешканці міста. Хоч ми всі повністю оплатили свої квартири. Ми створили ОСББ "Фундуклеївський", добудували будинок і домоглися введення його в експлуатацію", - розповів Севрюков.

Він додав, що з осені 2016 року у суди Києва почали надходити позови проти мешканців будинку, де оскаржуються майнові права власників.

"При цьому усі ми ще в середині 2000-х 100% оплатили будівництво, а рішення про банкротство "Консолі" було прийнято на основі листа від "влади" окупованого Криму", - додав мешканець.

"Ми вважаємо, що під виглядом ліквідації підприємства здійснюється банальна рейдерська атака. Що тут найбільше обурює, що шахраї подають до суду фальшиві документи. Усі вони виготовляються заднім числом – 2013 роком, підроблять підписи. Ця справа шита білими нитками. І ми думаємо, що це відбувається під покровительством правлячої верхівки", - сказав Севрюков.

Він додав, що ліквідатор вже програв кілька судів. Але не відступається від наміру отримати десятки квартир.

Люди бояться, що у випадку, якщо суд прийме хоч одне рішення на користь ліквідатора, то відбудеться силове захоплення будинку, і вони позбудуться своїх квартир, за які сплатили у повному обсязі. 

Ірина Балачук, Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ