На Троєщині планують звести висотку з квартирами для "елітівців"



Фото moygrad.kiev.ua

Київська адміністрація затвердила проект будівництва житлового будинку на вулиці Милославській у Деснянському районі, де частину квартир виділять постраждалим від будівельної афери "Еліта-центр".

Про це йдеться у розпорядженні КМДА №40 від 25 січня.

Планується будівництво 3-секційного житлового будинку на 320 квартир з підземним паркінгом на 23 машиномісця.

Загальна кошторисна вартість будівництва 211 мільйонів 461 тисяча гривень.

Термін будівництва – 37 місяців.

Як відомо, у березні 2016 року КМДА й КП "Житлоінвестбуд-УКБ" домовилися про будівництво житлового будинку вартістю 86,613 мільйона гривень у Платонівському провулку в Солом'янському районі Києва з урахуванням виділення 7% квартир для потерпілих і 2 житлових будинків загальною вартістю 750 мільйонів гривень із виділенням частини квартир для потерпілих.

Також компанія "Люкс А" виграла інвестиційний конкурс на будівництво житлового будинку за 56 мільйонів гривень із виділенням 9,4% квартир для потерпілих.

У січні 2017 року Київська адміністрація заявила, що 267 інвесторів, що постраждали від афери групи будівельних компаній "Еліта-центр", забезпечені житлом.

Як відомо, велика житлова афера "Еліта центр" була розкрита у 2006 році. За даними міліції, від дій аферистів постраждали 1759 громадян, які віддали шахраям більше 400 мільйонів гривень.

У Швейцарії 1 листопада 2007 року затримали Олександра Волконського (Шахова), підозрюваного в організації шахрайства "Еліта Центр".

9 жовтня 2008 року його екстрадували до України.

22 серпня 2011 року міліція завершила дослідування кримінальної справи за обвинуваченням Волконського в організації афери " Еліта Центр".

У січні 2012 року кримінальну справу проти обвинувачуваного в організації афери "Еліта-Центр" Олександра Волконського повторно направили на додаткове розслідування.

У квітні 2016 року суд звільнив з-під варти організатора афери "Еліта-Центру" Олександра Шахова під заставу 384 мільйони гривень.

У липні 2016 року стало відомо, Олександр Волконський (Шахов) втік з-під домашнього арешту, його оголосили у розшук.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ