"Київенерго" позмагається за управління тепломережами Києва



Фото sockraina.com

Компанія "Київенерго" братиме участь у конкурсі на концесійний договір з управління київськими тепломережами, якщо його проводитимуть.

Про це в ефірі "5 каналу" повідомив комерційний директор "Київенерго" Євген Бушма.

"Позиція керівництва кампанії полягає у наступному: якщо КМДА буде оголошувати відкритий конкурс на концесію теплових мереж, компанія "Київенерго" і компанія ДТЕК як акціонер "Київенерго" братиме участь в цьому конкурсі", - сказав він.

Водночас Бушма наголосив, що існуючий формат договору є неприйнятним для "Київенерго", бо він "не дає повноцінну можливість розвивати ці послуги, розвивати мережу і вкладати визначені кошти". 

Він також додав, що якщо місто вирішить не проводити конкурс, а створити, наприклад, комунальне підприємство, то "Київенерго" не зможе на це вплинути.

Як відомо, договір з "Київенерго" на управління міськими тепловими мережами закінчується 31 грудня 2017 року.

У листопаді 2016 року Київська адміністрація заявила, що не має наміру продовжувати контракт з ПАТ "Київенерго" щодо управління тепловими активами міста.

Київрада має намір розглянути питання, хто стане господарем тепломереж Києва, у листопаді 2017 року.

Основними власниками "Київенерго" є ДТЕК бізнесмена Ріната Ахметова (72%) і держава в особі НАК "Енергетична компанія України"(25%).  

У 2010 році ДТЕК збільшила свою частку в структурі акціонерного капіталу АК "Київенерго" до 39,98%.

У грудні 2011 року компанія Ахметова, яка на той час контролювала вже 46,8% компанії "Київенерго", купила ще 25% акцій "Київенерго". 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ