На Київщині затримали групу торговців людьми



Фото поліції

Поліція Київщини викрила та затримала 4 торговців людьми, які упродовж року переправляли громадян України до Бразилії та Таїланду, де втягували їх у перевезення наркотиків.

Про це повідомляє сайт Головного управління Нацполіції області.

"Четверо молодиків, віком 20-25 років, підшукували та вербували жителів столичного регіону, надаючи неправдиву інформацію, пропонували "законну" та високооплачувану роботу за кордоном", - йдеться в повідомленні.

Зловмисники забезпечували переліт українців на інший материк, де їх невідомі особи втягували у злочинну діяльність.

"За попередньою домовленістю вони перевозили з Бразилії до Таїланду цінний ретельно запакований багаж – дорогоцінне каміння, твори мистецтва, документи та інше. Вже в аеропортах люди дізнавались, що насправді постачали особливо небезпечний наркотичний засіб – кокаїн, в особливо великих розмірах (від 5 до 7 кг за одну поїздку)", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що за кожного українця підприємливі "бізнесмени" отримували від 500 до 1000 доларів від невстановлених слідством осіб. 

Внаслідок протизаконної діяльності підозрюваних постраждало 8 громадян України, віком 20-25 років. 5 з них були затримані правоохоронцями Бразилії та Таїланду і наразі перебувають у закордонних в’язницях.

Наразі зловмисникам оголосили про підозру та обрали міру запобіжного заходу – тримання під вартою.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.149 (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо передачі людини) Кримінального кодексу України.  

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ