Під Кабміном мітинг. Чергує 700 бійців Нацгвардії. ФОТО



Фото ngu.gov.ua

25 січня 700 бійців Національної гвардії забезпечують правопорядок в урядовому кварталі в Києві у зв’язку з мітингом під Кабінетом міністрів. 

Про це повідомляє сайт відомства.

"Аби уникнути масових заворушень, в урядовому кварталі було посилено охорону громадської безпеки. Близько 700 гвардійців столичних з'єднань Національної гвардії України було залучено для несення служби", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що таке рішення прийнято у зв’язку з мітингом руху "Авто Євро Сила" під будівлею Кабміну. Активісти вимагають дозволити їм їздити на нерозмитнених авто. 

 Фото ngu.gov.ua

Як відомо, вранці 24 січня близько 2 сотень людей та десятки автомобілів зібралися на в'їздах до Києва на Бориспільській, Житомирській, Броварській трасах, заблокували по одній або дві смуги руху та палили шини.  Активісти анонсували, що акція проходитиме упродовж цілого дня, до 21:00. 

Таким чином вони закликали владу підтримати законопроект 5567, передбачає врегулювання транзиту та тимчасового ввезення транспортних засобів особистого користування.  

Зокрема, автори законопроекту пропонують запровадити часткове звільнення від оподаткування транспортних засобів особистого користування і встановити справедливу плату за їх тимчасове ввезення на митну територію України громадянами-резидентами.

Рух транспорту на в'їздах до столиці розблокували близько 18:00.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ