Прокуратура відсудила будинок на Андріївському узвозі



Фото Прокуратури

Прокуратура Києва через суд повернула у власність міста двоповерхову нежитлову будівлі по вулиці Андріївський узвіз, 22-а.

Про це повідомляє сайт відомства.

Відзначається, що вказану будівлю площею 245,2 кв.м та вартістю майже 2,8 мільйона гривень незаконно вивели з комунальної власності на користь приватної структури.

Зробили це без відповідного рішення Київради, а лише на підставі незаконної ухвали господарського суду Харківської області.

Потім з метою ускладнення процесу повернення майна у комунальну власність спірні приміщення неодноразово відчужувались, в тому числі на користь іноземних компаній. 

"Останнім набувачем об’єкту нерухомості стала компанія з обмеженою відповідальністю "Хеммерт Інвестментс ЕлЕлСі", яка зареєстрована у Сполучених Штатах Америки", - відзначили у прокуратурі.

Реагуючи на вказані порушення, прокуратура столиці звернулась до суду з вимогою повернути майно на Андріївському узвозі територіальній громаді.

"За результатом тривалого судового розгляду рішенням Господарського суду Києва позовні вимоги прокуратури задоволено у повному обсязі", - підсумували у прес-службі відомства.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ