Як правильно заощаджувати в інтернеті

24.01.2017  10:15 __ PROMOTED

В умовах постійного зростання курсу іноземних валют особливо гостро постає проблема постійного здорожчання імпортованих товарів. Ускладнює ситуацію і той факт, що банки неохоче погоджуються кредитувати споживачів або пропонують позики на невигідних умовах. Великі покупки в таких умовах робити значно складніше: доки буде зібрано суму на нову річ — через зростання курсу валют вона знову подорожчає. Вийти з цього замкнутого кола можуть інтернет-магазини, але щоб дійсно заощадити — треба враховувати кілька моментів.

Раніше, коли торгівля онлайн лише розвивалася, головним аргументом на користь інтернет-магазинів були значно нижчі, ніж в звичайних магазинах, ціни. В ті часи покупки в інтернеті дійсно могли зберегти сімейний бюджет. Але зараз, коли онлайн-магазини стали таким же звичним місцем торгівлі, все дещо змінилося. Деякі з них, користуючись лояльністю клієнтів та своєю розрекламованістю, продають товари за тими ж цінами, що і офлайн-магазини. Переконатися в цьому можна, використовуючи пошук на порталі price.ua. Інколи різниця між найдешевшою і найдорожчою пропозицією може перевищувати 10-20 %.

Використання прайс-агрегаторів значно полегшує процедуру пошуку дійсно низьких цін в інтернеті. Такі сервіси дають змогу на власні очі побачити, які магазини вміють оптимізувати витрати, щоб утримувати ціни на низькому рівні, а які — лише користуються напрацьованою репутацією, встановлюючи вартість не нижче середньоринкової. Купуючи, наприклад, комп’ютер, можна зекономити декілька тисяч, просто обравши вигідний магазин. При цьому, ніякої втрати в якості нема, оскільки вся електроніка до нас постачається з країн південно-східної Азії.

Для заощадження коштів важливо не просто обрати продавця, що пропонує найнижчу ціну. Інколи для того, щоб утримувати мінімальну вартість, магазини економлять на якості обслуговування, пропонують зменшений термін гарантії. Щоб уникнути неприємних сюрпризів, варто вивчити відгуки про обраний товар та продавця. Зробити це можна як прямо на сайті сервісу порівняння цін, так і на сторінках інтернет-магазинів та тематичних порталів.

Гарним методом економії є пошук альтернатив широко відомомим товарам, які продаються помітно дешевше. Якість продукції, виробленої в Китаї та сусідніх країнах, вже давно стала прийнятною, хоча ціни на неї все ще нижче, ніж на аналоги відомих брендів. Завдяки налагодженим механізмам роботи постачальників, вартість товарів з Азії у нас не сильно відрізняється від цінників на міжнародних торгівельних майданчиках. При цьому, купуючи техніку в українських магазинах, ви отримуєте гарантію, а товар не потрібно чекати кілька тижнів. Враховуючи всі ці моменти, можна суттєво заощадити кошти, зовсім не втрачаючи в якості обслуговування та надійності покупки.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ