Активісти частково заблокували в'їзди до Києва. Палять шини. ФОТО



Фото з facebook

Кілька десятків людей та автомобілів зібралися на в'їздах до Києва на Бориспільській, Житомирській, Броварській трасах, заблокували по одній або дві смуги руху та палять шини. 

Про це повідомляє Громадська організація "Авто євро сила" у facebook.

Акція проходить на підтримку законопроекту 5567, який врегульовує використання машин з іноземними номерами.   

Рух на в’їздах до столиці обмежили з 7 ранку. Активісти анонсують, що акція проходитиме упродовж цілого дня. 

На Броварському, Бориспільському та Житомирському КПП палять шини.

"Ось горять шини, як і обіцяли. Це попередження для влади. Ми хочемо, щоб усі українці мали змогу їздити на доступних авто", - сказав один з учасників акції. 

На 12:00 з кожного місця протесту активісти планують відправити по кілька авто до  Кабінету міністрів. 

На дорогах є значні затори. За порядком слідкує поліція.

Як повідомила  "Українській правді. Київ" керівник прес-служби поліції Києва Оксана Блищик, рух на в’їздах до столиці не заблокований.

"Рух ускладнений, але не заблокований. Машини припарковані у крайній правій смузі. На місці чергують патрульні поліцейські та поліція. На деяких пунктах палили шили. Станом на зараз грубих порушень немає. Поліція продовжує слідкувати за порядком", - сказала Блищик.  

За даними поліції, близько 200 осіб і кілька десятків автомобілів знаходяться на в'їздах до столиці по Бориспільському шосе, Броварському проспекту, Житомирській, Варшавській і Одеській трасах.   

Як відомо, законопроект 5567 передбачає врегулювання транзиту та тимчасового ввезення транспортних засобів особистого користування.  

Зокрема, автори законопроекту пропонують запровадити часткове звільнення від оподаткування транспортних засобів особистого користування і встановити справедливу плату за їх тимчасове ввезення на митну територію України громадянами-резидентами.

Ірина Балачук, Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ