Влада Київщини вимагає повернути попередню вартість проїзду



Фото izvestia.kiev.ua

Київська обласна державна адміністрація вимагає від автоперевізників повернути вартість проїзду в громадському транспорті до рівня, який був перед різким подорожчанням 21 січня.

Про це "Українській правді. Київ" повідомили у прес-службі КОДА.

Нині обласна адміністрація готує звернення до Антимонопольного комітету з проханням перевірити різке підняття тарифів перевізниками Київської області на предмет змови.  

"Спочатку чітке зрозуміле обґрунтування необхідності підвищення тарифу, а потім пошук прийнятного рішення, яке б влаштовувало обидві сторони. Обласна державна адміністрація не допустить, аби жителі області стали заручниками декількох автоперевізників",- наголосив голова КОДА Олександр Горган.

За його словами, доводів автоперевізників про те, що подорожчало пальне чи збільшилася мінімальна заробітна плата недостатньо для різкого підвищення тарифу, оскільки пальне і комплектуючі зросли по всій території України, а вартість проїзду суттєво зросла лише на Київщині.

Горган також зазначив, що КОДА ініціюватиме створення транспортного підприємства, яке конкуруватиме з наявними перевізниками, як по вартості проїзду, так і по комфортабельності.

"Є два варіанти: це державне підприємство або комунальне. Але роботу щодо організації альтернативної системи пасажирських перевезень потрібно розпочинати негайно. Відповідні пропозиції будуть надані Київській обласній раді",- сказав Горган.

Як відомо, з 21 січня у приміських маршрутах Київщини ціна різко виросла в середньому на 40% до 12-15 гривень за поїздку. Підняли вартість проїзду і по місту Києву. Водночас у прес-службі Київської облдержадміністрації наголосили, що перевізників Київщини змусять обґрунтувати суттєве подорожчання проїзду.

З 21 січня також підняли ціну на проїзд на 1 гривню і приватні перевізники Києва. Від 21 січня проїзд у маршрутних таксі з Бучі та Ірпеня до Києва подорожчав на 3-4 гривні.

Раніше вартість проїзду з Києва до Вишневого у приміській маршрутці №820 зросла вдруге за місяць. На цей раз на 3 гривні – до 12 гривень за поїздку.   

З 18 листопада у столиці подорожчав проїзд в маршрутках, які курсують між Києвом і Бучею: №423, №424 та №421.

На початку листопада подорожчали маршрутки, що курсують між Києвом та Ірпенем.

У Київській адміністрації заявили, що приватні перевізники не зобов’язані ні з ким узгоджувати свої тарифи на проїзд.  

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ