Хто управлятиме тепломережами Києва замість "Київенерго", вирішать у листопаді



Фото firstsocial.info

Київрада має намір розглянути питання, хто управлятиме тепломережами Києва замість ПАТ "Київенерго",  у листопаді 2017 року.

Про це у facebook повідомив керівник апарату Київської адміністрації Володимир Бондаренко.

За його словами, міська влада розглядає два можливі варіанти – концесії або прямого муніципального управління.

"Для кожного з цих варіантів розроблена чітка дорожня карта. Вибір того чи іншого залежить від проведення конкурсу, пропозицій, які місто отримає від учасників. Рішення буде прийматися на сесії Київради. Ці питання ми плануємо розглянути вже в листопаді поточного року", - написав Бондаренко.

Він наголосив, що міська влада не має наміру продовжувати контракт з ПАТ "Київенерго", який закінчується у 2017 році.

Нині Київська адміністрація розпочала підготовку нових умов угоди щодо управління тепловими активами міста. До цієї роботи залучили міжнародні організації, в тому числі Ernst & Young.

"Основою нового договору має стати енергоефективність, модернізація теплового господарства, зниження виробничих затрат, які дозволять у подальшому вплинути на тариф. Нам потрібно створити умови, які б мотивували інвестора проводити енергозберігаючі заходи і знижувати виробничі витрати. Натомість, місту необхідна реальна модернізації комунальної інфраструктури, а киянам – чіткі та зрозумілі тарифи", - підсумував Бондаренко. 

Як відомо, у листопаді 2016 року Київська адміністрація заявила, що не має наміру продовжувати контракт з ПАТ "Київенерго" щодо управління тепловими активами міста.

Основними власниками "Київенерго" є ДТЕК бізнесмена Ріната Ахметова (72%) і держава в особі НАК "Енергетична компанія України"(25%).  

У 2010 році ДТЕК збільшила свою частку в структурі акціонерного капіталу АК "Київенерго" до 39,98%.

У грудні 2011 року компанія Ахметова, яка на той час контролювала вже 46,8% компанії "Київенерго", купила ще 25% акцій "Київенерго". 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ