Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/58821750ea3b2/
Українська правда
Київ

На Святошині падав ліфт з пасажирами: троси вискочили з гальмівних колодок. Доповнено

20.01.2017  14:57


Фото еveningkiev.com

У будинку на вулиці Наумова, 23 В на 6 поверсі обірвався ліфт, у якому перебували жінка з дитиною.

Про це у facebook повідомила постраждала Анастасія Чоп.

"Сьогодні близько 8:20 обірвався трос у ліфтовій кабіні за адресою Наумова, 23 В, спрацювало аварійне гальмування, летіли з 6 поверху, зупинились між 2 і 1-м! У кабіні були я і 3-річний син. Досі трусить", - написала жінка.

Вона додала, що ліфт старий, у кабіні і на першому поверсі при вході в ліфт кнопка виклику аварійної служби не працює, номерів для виклику служби порятунку немає.

"Просиділа там близького години. Дякувати Богу, мама знайшла номер диспетчерської  служби Святошинського району і додзвонилась", - відзначила Чоп.

За її словами, бригада приїхала через 40 хв після дзвінка.

Нині жінка хоче домогтися повної заміни ліфта або хоч капітального ремонту.

У Київській адміністрації "Українській правді. Київ" підтвердили, що за цією адресою була поломка ліфта, але кажуть, що трос не обривався. 

"Була така подія. Але трос не обірвався, ліфт не летів з шаленою швидкість, можливо, він спускався з прискоренням, чи його трусило, але троси не рвалися, вони цілі. Вони якось частково вискочили з гальмівних клинів. Це могло статися, якщо хтось перед тим стрибав у ліфті", - розповіла прес-секретар заступника голови КМДА Петра Пантелеєва Юлія Грамотна.  

Вона додала, що наразі роботу ліфта відновили. 

"Зараз ліфт працює, його запустили в роботу, приїхала обслуговуюча організація, відремонтували ліфт. Він працює", - сказала Грамотна.

Вона відзначила, що згаданий ліфт відпрацював свій експлуатаційний термін.

"На жаль, це проблема для Києва системна. Сьогодні у столиці експлуатується 22 тисячі 134 ліфти, з них близько 10 тисяч відпрацювали свій експлуатаційний вік – 25 років. Ми не можемо їх одночасно всіх замінити, або всі вимкнути. Але їх щороку ремонтують, їх постійно перевіряє Держгірпромнагляд. Минулого року відремонтували і модернізували більше 270 ліфтів. Цього року адресна програма ремонту ліфтів ще тільки формується", - підсумувала Грамотна.    

Українська правда. Київ 

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.