Архітектори показали оновлену версію "розумного" кварталу



Тут і далі фото з facebook Cullmann Workshop

Архітектурне бюро Cullmann Workshop та дизайн студія Sugudesu оновили проект першої в Києві розумної вулиці в рамках проекту Melnykova Living Lab.

Про це вони повідомляють у facebook.

Серед базових нововведень – безбар'єрна пішохідна зона, "островки безпеки" на переходах через проїжджу частину, велодоріжки та автопарковки, універсальний дизайн вуличних меблів та активація зелених зон.

За проектом, вуличний простір від метро "Лук'янівська" до вулиці Деревлянської отримає нові екологічні та енергоефетивні МАФи.

 

Перед школою №61 пропонують облаштувати новий майданчик для безпечного дозвілля, шкільних заходів або навіть уроків на відкритому повітрі.

На всій вулиці передбачено "розумне" освітлення та навігація, нові павільйони зупинок громадського транспорту та виділена спільна смуга руху громадського транспорту і велосипедів.

 

"Саме так за умови втілення принципів сталого міського розвитку може виглядати звичайна київська вулиця", - переконані автори проекту.

 

Як відомо, у рамках проекту "Living Lab" на вулиці Мельникова планують встановити світлофори, що запобігають утворенню заторів, систему освітлення наземних пішохідних переходів, датчики для людей з проблемами зору.

Облаштувати вільний простір для людей з обмеженою мобільністю, відмежувати торгівельну зону, облаштувати систему відеофіксації правопорушень, нанести деталізовану якісну дорожню розмітку.

Передбачається, що квартал також стане середовищем, дружнім для екології завдяки енергозберігаючому освітленню вулиць, формуванню системи зелених насаджень та паркових ділянок, налагодженій системі сортування та переробки сміття, "розумним" лавкам та зупинкам із сонячними батареями тощо.

Роботи мали розпочати восени 2016 року.  5 листопада 2016 року у парку імені Котляревського на вулиці Мельникова, 20 громаді презентували проект реконструкції парку.  

Українська правда. Київ 

 
 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ