Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/5875fbd289102/
Українська правда
Київ

Кияни не зможуть платити за комуналку на пошті

11.01.2017  10:33


Фото bdzhola.com

Київське відділення Укрпошти не прийматиме комунальні платежі на рахунки КП "Головний інформаційно-обчислювальний центр", оскільки останнє відмовилось підняти тарифи на послуги Укрпошти.

Про це повідомляє сайт підприємства.

Такі дії в Укрпошті пояснили нерентабельністю співпраці із ГІОЦ.

"За даними аналізу, винагорода від прийнятих від населення платежів, яку отримує за свої послуги Київська міська дирекція "Укрпошти", не забезпечує покриття витрат дирекції на надання таких послуг та є збитковою для компанії", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що за законом державне підприємство не може надавати збиткові послуги, тому у грудні Укрпошта звернулася до ГІОЦ із пропозицією підняти тариф на послуги Укрпошти з приймання платежів.

"Оскільки КП "ГІОЦ" відмовило у зміні тарифу, а строк дії відповідного договору між двома підприємствами завершувався 31 грудня 2016 року, Укрпошта ухвалила рішення не подовжувати строк дії договору на невигідних для себе умовах", - підсумували у прес-службі.

Укрпошта просить вибачення у столичних жителів, які звикли сплачувати комунальні платежі на пошті.

У підприємстві наголосили, що сподіваються на "якнайшвидше відновлення співпраці із КП ГІОЦ на взаємовигідних умовах".  

До моменту відновлення такої співпраці, жителі Київ можуть сплачувати рахунки за повідомленнями КП „ГІОЦ" через відділення комерційних банків та сервіси електронних платежів.

Як відомо, КП "ГІОЦ" формує повідомлення на сплату рахунків за відведення гарячої води, постачання холодної води та водовідведення, утримання будинків та прибудинкових територій.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.