У Києві розгорівся будівельний скандал: паркан монтують просто під вікнами. ФОТО



На проспекті Алішера Навої, 57 розгорнувся черговий будівельний скандал – вранці 10 січня невідомі намагалися встановити будпаркан просто на зеленій зоні під вікнами житлових будинків.

Про це "Українській правді. Київ" повідомила мешканка Ольга.

"Зараз встановлюють паркан для сумнівної забудови, люди всі святкові дні чергували вночі, бо 30 грудня вночі почали спилювати дерева. Це сквер під вікнами будинків, бандитський метод", - розповіла Ольга. 

"Тоді було щось з 8 бензопил, і вони швидко зрізали 15 дерев. Далі люди їх зупинили і викликали поліцію. Там навіть справу відкрили. На свята було все тихо, а вночі з 1-го на 2 січня знов прийшли, уже з ручними пилами, але встигли спиляти лиш одне дерево. Потім у морози не приходили, але, судячи з того, скільки їх прийшло сьогодні, вони готувалися”, - відзначила Ольга.

Вона додала, що мешканці навіть влаштували нічне чергування.  

Фото з facebook Larisa Gerasimenko 

Лариса Герасименко у facebook відзначила, що паркан встановлюють за допомогою ті тушок, а будинок, у якому вона мешкає, вже має тріщини і не витримає будівництва по сусідству.

"Тітушки прямо зараз намагаються встановити паркан на прибудинковій території – під вікнами людей хочуть розпочати будівництво торгового центру", - написав у facebook Ігор Громов.

10 січня мешканці не дали встановити паркан. Але відзначають, що тітушки іти не збираються. Але і мешканці планують продовжувати чергувати. 

За даними Київської адміністрації, ділянка площею 25,6 сотки по вулиці Алішера Навої, 55 на праві оренди належить ТОВ "Центробудсервіс".

Цьому товариству виділили землю у 2007 році під будівництво житлово-офісного комплексу.  У 2015 році оренду поновили. 

 Фото з facebook Александр Сеныч

"Українська правда. Київ" звернулась по коментарі до секретаря Київради Володимира Прокопіва та до КО "Киїзеленбуд", чи проводили вони обстеження дерев і чи сплачував забудовник відновну вартість.     

Ірина Балачук, Українська правда. Київ  

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ