Історія з шаленим БМВ: обвинувальний акт щодо патрульного передали до суду



Патрульний Олійник. Фото visti.pro

Прокуратура Києва скерувала до суду обвинувальний акт стосовно патрульного Сергія Олійника, який під час нічного переслідування автомобіля БМВ 7 лютого застрелив пасажира цього авто.

Про це повідомляє сторінка відомства у facebook.

"22 грудня обвинувальний акт у даному кримінальному провадженні скеровано до Голосіївського райсуду Києва для розгляду по суті", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що патрульний перевищив службові повноваження та в порушення встановленого законом порядку здійснив постріли з табельної зброї, внаслідок чого загинув 17-річний пасажир авто.

"У рамках досудового розслідування Олійнику повідомлено підозру за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство), ч. 2 ст. 15, п. 5 ч. 2 ст. 115 (замах на умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб) та ч. 2 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень) Кримінального кодексу України", - йдеться в повідомленні.

Захист патрульного виступав проти передачі його справи до суду. Захист наполягав, що патрульний не скоював умисного вбивства, а підліток, який знаходився в машині, загинув у результаті рикошету.

Як відомо, в ніч на 7 лютого 2016 року патрульна поліція в Києві застосувала зброю під час переслідування BMW, пасажири якого сіли в машину з алкоголем і не реагували на заклики зупинитися.

У результаті 17-річний пасажир Михайло Медведєв отримав поранення і помер.

Патрульний інспектор Сергій Олійник, який застосував зброю для затримання автомобіля-порушника в Києві, підкреслив, що випадково влучив у пасажира.

Прокуратура повідомила йому про підозру у вбивстві пасажира BMW. Олійника взяли під варту. Пізніше суд відпустив його під цілодобовий домашній арешт.

Головним винуватцем смерті підлітка прокуратура вважала водія автомобіля BMW, який знаходився в стані наркотичного сп'яніння.

Водія BMW Ростислава Храпачевського, підозрюваного в опорі поліції, Голосіївський райсуд Києва 1 березня випустив із-під варти під особисте зобов'язання.

Прокуратура Києва оскаржила це рішення.

10 березня Київський Апеляційний суд змінив запобіжний захід водію "шаленого BMW" Ростиславові Храпачевському, помістивши його під цілодобовий домашній арешт. 

27 квітня суд продовжив патрульному Олійнику запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту до 17 червня. 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ