Гостей "Борисполя" зустрічатиме Янгол Гостинності



Фото з facebook

Після свят в аеропорту "Бориспіль" встановлять скульптуру Янгола Гостинності, яка зустрічатиме українців і гостей із різних країн світу.

Про це повідомляє сайт Київської адміністрації.

Скульптуру виготовили у рамках проекту "Янголи націй, із вірою в Україну!". Наразі вона стоїть біля будівля мерії на Хрещатику.

Відзначається, що це вже шостий встановлений Янгол у рамках проекту.

Як відомо, раніше у столиці з’явилися 5 янголів націй: Янгол Просвітництва від посольства Болгарії стоїть на Михайлівській площі, Янгол Долі від посольства Латвії – на Поштовій площі, Янгол Братерства від Литви прикрашає Андріївський узвіз, посланець Молдови – Янгол Віри – на Контрактовій площі, Янгол Інновацій від Ізраїлю відправиться на територію ВДНГ.

Згідно з концепцією проекту, планується встановити понад 20 скульптур янголів заввишки 1,3 м у основних туристичних місцях Києва.

Біля кожного янгола кияни та гості столиці зможуть побачити табличку з посланням до України від дружньої країни.

Встановлені янголи створять туристичний маршрут "Шлях Янголів" і розповідатимуть міську легенду, чому янгол з’явився саме на цьому місці, що знаходиться поруч та що скульптура символізує.

На кожній табличці буде код, зісканувавши який можна буде дізнатись про історію та визначні місця навколо того місця, де він встановлений.

Організатором проекту виступає "Фонд Ігнаса Юрконіса" у партнерстві з посольствами.

Автором скульптур став український художник та скульптор, член Нацспілки художників України В’ячеслав Дідківський.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ