Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/585960b8266e3/
Українська правда
Київ

У Києві створять єдину базу пам'яток

20.12.2016  17:47


Фото archdesignfoto.com

У столиці створять єдину інформаційну базу пам'яток культурної спадщини Києва.

За відповідне рішення на засіданні Київради 20 грудня проголосували 80 депутатів, повідомляє прес-служба Київради.

Відзначається, що база міститиме дані щодо форми власності та технічного стану пам'яток, можливі охоронні договори, які укладалися із власником, дозволи на розміщення рекламних засобів на пам'ятках, відомості про наявні судові спори щодо порушення законодавства з питань охорони культурної спадщини.

Також публікуватимуться дані про заходи реконструкції та музеєфікації пам'ятки, де обов'язково зазначатиметься повний перелік заходів та дати виконання робіт.

"Створення єдиного ресурсу сприятиме відкритому доступу громадян до бази даних пам'яток культурної спадщини столиці. Також це дасть можливість створити умови для громадського контролю за збереженням пам'яток культурної спадщини та сприятиме зменшенню кількості порушень законодавства в даній сфері", - сказала депутат Київради Вікторія Муха.

Адміністратором відповідної бази буде Управління інформаційно-комунікаційних систем та захисту інформації КМДА.

Як відомо, електронна петиція, яка серед іншого пропонувала створити інфобазу культурної спадщини, як механізму унеможливлення знищення історичних пам’яток столиці, однією з перших набрала необхідні для розгляду 10 тисяч голосів.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.