Київрада не слухатиме АМКУ у питанні алкоголю – радник мера



Фото mindware.ru

Київрада не скасовуватиме своє рішення про заборону продажу алкоголю вночі на прохання АМКУ.

Про це "Українській правді. Київ" повідомив нардеп, радник мера Києва з питань Благоустрою Дмитро Білоцерковець.

"Рішення АМКУ є виключно проханням, щоб Київрада скасувала своє рішення щодо продажу алкоголю вночі. Я впевнений, що таке рішення прийняте не буде і прислухатися до пропозиції АМКУ Київрада не буде", - сказав він.

За словами нардепа, таке рішення про заборону продажу алкоголю вночі не скасовуватимуть з кількох причин.

"В Україні нас дуже високий рівень дитячого алкоголізму; у Києві більше половини злочинів, що відбуваються вночі, відбуваються у стані алкогольного сп’яніння; за ті 2 місяці, що діє це рішення ми побачили позитивні результати – поліція констатує покращення криміногенної ситуації у столиці", - сказав Білоцерковець.  

Він припустив, що АМКУ прийняв своє рішення, бо "в Україні є велике горілчане і пивне лобі, яке, ймовірно, підкупило АМКУ".

Білоцерковець також додав, що наразі депутати Верховної ради готують проект закону, яким пропишуть, що ДФС матиме повноваження скасовувати ліцензії на продаж алкоголю, якщо не виконуються рішення місцевих рад.

"Цей законопроект уже розробляють, незабаром ми його зареєструємо, і я не сумніваюся, що його проголосують депутати, бо така воля у Верховній раді є", - підсумував Білоцерковець.

Як відомо, 22 вересня Київрада прийняла рішення про заборону продажу алкоголю та пива у стаціонарних об'єктах торгівлі в столиці з 23:00 до 10:00.

Київрада планує повторно ухвалити рішення про заборону продажу алкогольних напоїв і пива в нічний час, якщо Антимонопольний комітет оскаржить це рішення у суді.

В кінці листопада суд скасував заборону на продаж алкоголю в київських МАФах.

20 грудня Київське обласне відділення Антимонопольного комітету визнало рішення Київради про заборону продавати алкоголь вночі незаконним.

Ірина Балачук, Українська правда. Київ  

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ