У Києві спіймали шахраїв, які вкрали 200 об'єктів нерухомості



Фото поліції

У столиці затримали злочинну групу, яка незаконно заволоділа 2 сотнями об'єктів нерухомості на загальну суму понад 30 мільйонів гривень.

Про це повідомляє сайт Національної поліції України.

"Використовуючи підроблені документи, зловмисники "отримували" майно для подальшого його перепродажу", - йдеться в повідомленні.

Також відзначається, що шахраї надавали послуги по реєстрації та ліквідації фіктивних фірм, які використовувались для забезпечення функціонування "конвертаційного" центру.

До складу групи входили 3 особи: 30-річний громадянин Російської Федерації, а також 61-й та 42-й громадяни України.

"На даний час відомо, що аферисти заволоділи 200 об'єктами нерухомості, серед яких квартири громадян та нежитлові приміщення. За попередніми даними вартість незаконно переоформленого майна у власність становить понад 30 мільйонів гривень", - йдеться в повідомленні.

Затримали аферистів під час укладання неправомірних угод.

Під час обшуків за місцем проживання фігурантів справи та в офісі шахраїв правоохоронці вилучили 228 тисяч гривень, 7,8 тисяч доларів, понад 1 кілограм бурштину, а також підроблені документи.

А також права власності на об’єкти нерухомості, техпаспорти на приміщення, акти незалежної оцінки приміщень та паспорти громадян України з вклеєними фотокартками, гербові печатки одного з райсудів столиці, місцевої ради, офшорної компанії та чисті бланки свідоцтв про право власності і бланки державних актів про право власності на земельні ділянки.

Затриманим повідомлено про підозру за ч. ч. 1, 4 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) та ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Наразі поліція встановлює коло постраждалих, а також осіб, які також можуть бути причетні до незаконного заволодіння майном громадян.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ