Петиція про перейменування проспекту Бандери набрала 10 тисяч голосів



Фото 24tv.ua/

Петиція про перейменування проспекту Степана Бандери на проспект Володимира Великого набрала необхідні для розгляду 10 тисяч підписів.

Про це повідомляє сайт петицій Київради.

"Постать (Володимира Великого – ред.) реально створила велику, могутню та духовну православну державу, кияни просто мусять відзначити на мапі Києва її ім'я", - відзначає автор документа.

Як пояснив "Українській правді. Київ" керуючий справами секретаріату Київради Ігор Хацевич, наприкінці листопада ця петиція вже набирала 10 тисяч голосів, однак 2 тисячі 541 голос відрахували через ознаки фальсифікації.

"Нині вона знову набрала необхідні 10 тисяч голосів, але у нас знову буде перевірка, бо знову підозріло швидко за останні 2 дні ця петиція набрала порядку 3 тисяч голосів. Нині наші служби, що надають технічну підтримку сайту, аналізують це", - сказав Хацевич.

Водночас він додав, що навіть, якщо петиція надійде до розгляду, то це зовсім не означає, що проспект Бандери (раніше Московський – ред.) знову змінить назву.

"Оскільки раніше з цього приводу вже приймалося рішення (про перейменування проспекту Московського на проспект Бандери – ред.), за нього голосували і люди, і депутати, то доцільності знову розглядати це звернення, хоч воно і хвилює частину людей, я думаю, що немає. Якщо ми будемо переглядати кожне таке рішення, то ми ж ніколи ніякого рішення не приймемо", - підсумував Хацевич.  

Як відомо, петиції, що набирають 10 тисяч підписів, в обов'язковому порядку повинні розглядатися столичними чиновниками.

7 липня депутати Київради перейменували Московський проспект на проспект Степана Бандери.

На початку серпня це рішення підписав мер Києва Віталій Кличко. 

9 серпня офіційна газета Київради "Хрещатик" опублікувала рішення про перейменування Московського проспекту на проспект Степана Бандери, тож ця назва стала офіційною.

Наприкінці вересня петиція про присвоєння проспекту Степана Бандери нейтральної назви набрала необхідні для розгляду Київрадою 10 тисяч підписів.

Ірина Балачук, Українська правда. Київ  

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ