Заступника голови Деснянського району оштрафували за корупцію



Фото kharkov.comments.ua

Першого заступника голови Деснянської райдержадміністрації Києва оштрафували за продовження договору компанії своїх сина і дружини.

Про це повідомляє сайт Прокуратури столиці.

Відзначається, що у листопаді 2016 року держслужбовець підписав розпорядження, яким продовжив термін дії договору оренди з дочірнім підприємством.

"Проте з’ясувалося, що посадовець діяв в порушення встановлених п. 2 ч. 1 ст. 28 Закону України "Про запобігання корупції" та порядку повідомлення про наявність реального конфлікту інтересів, оскільки не повідомив свого безпосереднього керівника, що директором підприємства є його син, а головним бухгалтером – його дружина", - йдеться в повідомленні.

Постановою Деснянського райсуду столиці чиновника оштрафували на 60 тисяч 900 (100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян).

Прізвище чиновника у Прокуратурі не повідомили.

Водночас, згідно з офіційним сайтом Деснянської РДА, посади першого заступника голови РДА немає. В.о. голови району є Віктор Крохмалюк, який з дружиною живе на одну зарплату, і за 2015 рік заробив трохи менше 178 тисяч гривень.  

Заступником голови РДА є Ірина Алєксєєнко.

Як відомо, 18 листопада президент Петро Порошенко оголосив конкурс на посади голів Дарницького та Деснянського районів столиці.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ