Будинок на ЯрВалу, 18 може обвалитися – депутат



Фото Сегодня

Будинок на вулиці Ярославів Вал, 18 опинився під загрозою обвалу, оскільки в ньому почали проводити будівельні роботи без будь-яких дозволів.

Про це у facebook повідомила депутат Київради від "Самопомочі" Ольга Балицька.

"Будівля є пам'яткою архітектури, є навіть охоронний договір, яким передбачена можливість виключно реставрації будівлі, житло чи то тимчасове, чи то постійне, категорично заборонено; дозволів на проведення жодних робіт – немає", - наголосила депутат.

За її словами представники контролюючих органів приїхали на місце, щоб перевірити, що робиться у будинку, але потрапити всередину не змогли.

"Вчора у охорони нібито не виявилося ключів від калітки, встановленої незрозуміло на яких підставах (з цим розбереться Департамент благоустрою, до яких ми вже направили відповідне звернення). Сьогодні після виклику поліції калітка все ж відчинилася, але цього разу не знайшлося ключів від самої будівлі", - написала Балицька.

За її словами, представник Департаменту культури засвідчив "ознаки проведення робіт у будинку", після чого видав припис з вимогою негайно зупинити будь-які роботи, оскільки власник не отримував жодного дозволу на жодні види робіт.

 

Балицька відзначила, що так минулого року обвалився будинок по вулиці Богдана Хмельницького, де загинули люди.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ